Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

25 Octombrie 2019
Vizualizari: 559
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la ceremonia de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, din Bucureşti.

Klaus Iohannis: Armata României, o instituţie performantă

carmen-gavrila

Preşedintele României, Klaus Iohannis.Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

Prioritatea strategică a României este şi va rămâne o relaţie trans-atlantică puternică, în prezent armata ţării fiind o instituţie performantă, a apreciat preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, din Bucureşti.

Klaus Iohannis a evidenţiat participarea militarilor Armatei României, sub egida ONU, NATO şi UE, la misiuni de combatere a terorismului, de sprijinire a păcii sau umanitare, arătând că aceasta reprezintă dovada că ţara noastră înţelege să îşi respecte cu responsabilitate obligaţiile asumate.

Reporter: Carmen Gavrilă - Șeful statului, Klaus Iohannis, a tras atenția în discursul său că astăzi se împlinesc 75 de ani de la eliberarea integrala a teritoriului României de către Armata Română în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Președintele a mai spus că apartenența la NATO, la Uniunea Europeană și amplificare a parteneriatului strategic cu Statele Unite oferă României cel mai înalt grad de securitate și un profil de partener serios și responsabil, consolidat la nivel internațional.


Klaus Iohannis: Schimbările de paradigmă privind securitatea internațională și regională determină necesitatea adaptării conceptului de apărare a țării și de securitate națională la dinamica din ce în ce mai imprevizibilă a mediului de securitate internațional în care riscurile și amenințările se amplifică și se diversifică permanent.


Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că este esențial ca angajamentul cu privire la creșterea bugetului pentru apărare să fie respectat pentru că a adus beneficii certe pentru securitatea României. La ceremonia de la Mormântul Soldatului Necunoscut, în prezența șefului statului, au depus jurământul 421 de militari din Academia Tehnică Militară "Ferdinand I", din Universitatea Națională de Apărare "Carol I", Institutul Medico-Militar București și din Centrul de Instruire pentru Muzici Militare.


Realizator: Nivelul profesional înalt şi calitatea umană a militarilor români contribuie esenţial la consolidarea capacităţii de apărare a ţării şi la prestigiul României în lume ca furnizor de securitate, afirmă şi prim-ministrul în exerciţiu Viorica Dăncilă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Armatei Române.

Ea mai spune că executivul a oferit întreg sprijinul pentru asigurarea fondurilor necesare modernizării şi derulării programelor de instruire şi de înzestrare a Armatei.


Etichete Armata Românieiinstituţie performantăklaus iohannisparcul carol 1armata romananatoonu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live