Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

7 Octombrie 2020
Vizualizari: 212
Comentează add

Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc pe 6 decembrie

oana-bala

   Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în data de 6 decembrie și că mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege.

Dacă numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus va crește, campania electorală ar putea să se desfășoare mai mult în mediul online și pe audiovizual și mai puțin fizic, arăta șeful statului.

Klaus Iohannis: Nu putem să continuăm fără un parlament cu puteri depline. Acest parlament este unul care expiră pe 20 decembrie, așa scrie în Constituție, după care, chiar dacă ar rămâne, nu mai are puteri depline, nu mai poate să dea legi organice. Cu cât am putea să amânăm alegerile? Constituția ne spune maximum trei luni și atunci ajungem la sfârșitul iernii. Nu cred că cineva își imaginează că situația epidemiologică va fi net mai bună în iarnă, spre primăvară, față de 6 decembrie.
 
Realizator: Amintim că deputatul independent, Adrian Dohotaru, a depus recent la Senat un proiect de lege prin care propune amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie 2021.
 
(PH)
 

Etichete Klaus Iohannisalegeri parlamentare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live