Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Octombrie 2020
Vizualizari: 171
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis insistă că alegerile parlamentare, stabilite pentru 6 decembrie, nu trebuie amânate.

Klaus Iohannis afirmă că alegerile parlamentare nu trebuie amânate

radiojurnal

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis insistă că alegerile parlamentare, stabilite pentru 6 decembrie, nu trebuie amânate, deoarece nu există nicio garanţie că situaţia epidemiologică se va îmbunătăţi ulterior.

În plus, mai spune preşedintele, după ce criza sanitară va trece, va fi nevoie de un parlament funcţional şi legitim, care să susţină deciziile viitorului guvern pentru redresarea economică:


Klaus Iohannis: Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată, dacă nu ar avea loc alegeri, parlamentarii nu mai pot vota decât legi simple. Vă daţi seama că ar fi catastrofal pentru România, într-o perioadă care se anunță a fi foarte grea, să nu avem parlament funcțional. Procesul de votare nu presupune probleme majore. În schimb, campania electorală care îl precede implică o atenție sporită, multă prudență și necesitatea respectării stricte a tuturor regulilor de desfăşurare. Şi solicit autorităților responsabile să fie mult mai vigilente în a nu permite sub nicio formă încălcarea regulilor în vigoare. Sunt convins că dacă se respectă cu strictețe toate normele sanitare prevăzute, vom putea avea o viață democratică activă.

(RS)


Etichete klaus iohannisalegeri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live