Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

7 Ianuarie 2020
Vizualizari: 308
Comentează add

Klaus Iohannis: Aderarea la Schengen, o prioritate a guvernului român

oana-bala

 Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

România reprezintă un partener important în UE, iar aderarea la spaţiul Schengen de liberă circulaţie este o prioritate pentru guvernul de la Bucureşti - a precizat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis la München, la întălnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Budestag. Are mai multe informaţii trimisul RRA special Oana Bâlă:
 
Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a pledat în faţa parlamentarilor grupului Uniunii Creştin Sociale din Budestag pentru unitate coeziune şi solidaritate în eforturile de consolidare a proiectului european.
 
Şeful statului a susţinut, totodată, că obiectivele majore ale UE trebuie să vizeze în continuare o Europă nedivizată care aduce statelor membre mai multă convergentă şi egalitate cu rezultate tangibile pentru cetăţeni.
 
Klaus Iohannis: Pentru România, UE trebuie să devină mai puternică, mai coezivă, mai unită şi pentru asta ne vom implica.
 
Pe de altă parte, sunt teme foarte concrete care trebuie abordate, fiindcă ele sunt acum de actualitate, cum este cadrul financiar multianual, cum este încă Brexitul, cum este politica de migraţie.
 
Toate aceste chestiuni reprezintă priorităţi pentru noi şi sunt foarte hotărât, şi Guvenrul României este foarte hotărât să se implice total pentru a găsi împreună cu ceilalţi din UE soluţii la toate aceste probleme.
 
Reporter: România este încă în aşteptarea unei decizii de aderare la spaţiul Schengen, fără de care nu se poate vorbi despre o funcţionalitate deplină a zonei de liberă circulaţie, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, şi a precizat că această decizie trebuie să facă parte din acţiunile României pentru perioada următoare.

Etichete Klaus IohannisSchengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live