Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2020
Vizualizari: 569
Comentează add

Potrivit legii, starea de alertă nu poate depăși 30 de zile și poate fi prelungită pentru motive temeinice, la propunerea Ministerului de Interne.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind instituirea stării de alertă

radiojurnal

   Klaus Iohannis. Foto. presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind instituirea stării de alertă, adoptată miercuri de Camera Deputaților și care va intra în vigoare luni.

Potrivit legii, starea de alertă nu poate depăși 30 de zile și poate fi prelungită pentru motive temeinice, la propunerea Ministerului de Interne.

În actul normativ se mențin restricțiile de circulație între localități, carantina și izolarea la domiciliu, dar sunt stabilite și amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități.

Până luni însă în România este în stare de alertă, instituită aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, devenind obligatorie purtarea măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

În timp ce în interiorul localității oamenii se pot deplasa fără a mai fi nevoie de o declarație pe propria răspundere, se poate ieși din localitate doar pentru anumite motive și cu obligativitatea completării acestei declarație pe propria răspundere, document tip care poate fi găsit pe site-ul Ministerului de Interne.

(RS)


Etichete klaus iohannispromulgare(RS)stare de alertacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live