Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2017
Vizualizari: 957
Comentează add

Discursul preşedintelui a fost difuzat în direct la Radio România Actualităţi în cursul nopţii. Iohannis a transmis condoleanţe Mexicului, unde 200 de oameni au murit după seism.

Klaus Iohannis a făcut declaraţii la ONU pentru reforme şi restructurare

radiojurnal

 

Organizaţia Naţiunilor Unite trebuie să aibă puternice capabilităţi de planificare, pentru a proiecta o viziune asupra păcii globale şi a bunăstării, dincolo de crizele de zi cu zi, a spus, cu puţin timp în urmă, la New York, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul plenului Adunării Generale a ONU.

În discursul său, difuzat în direct la Radio România Actualităţi, Klaus Iohannis a adăugat că România susţine "eforturile concentrate ale secretarului general al ONU, pentru crearea unei abordări holistice a managementului crizelor", precum şi "modernizarea şi creşterea eficienţei operaţiunilor de menţinerea păcii".

De asemenea, preşedintele Iohannis a precizat că susţine realizarea unei reforme la nivelul organizaţiei privind trei priorităţi: prevenirea conflictelor, dezvoltarea durabilă, managementul reformei

Klaus Iohannis a declarat că va sprijini eforturile pe care le depune secretarul general al ONU, Antonio Guterres, privind restructurarea secretariatului pentru a avea o organizaţie mai eficientă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit la New York, la reuniunea ONU, şi despre nevoia unui răspuns eficient pentru principalele provocări la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi a pus accent pe importanţa unei ordini internaţionale bazate pe principii şi reguli.

În deschiderea discursului, şeful statului a transmis condoleanţe Mexicului, unde peste 200 de persoane au murit din cauza seismului de marţi.


Etichete Klaus IohannisdiscursONUreformerestructurarecondoleanţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live