Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 809
Comentează add

Klaus Iohannis a comentat rezultatul alegerilor din Marea Britanie

radiojurnal

   

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că victoria conservatorilor în alegerile legislative de ieri din Marea Britanie este de bun augur pentru românii care trăiesc în Regatul Unit. Într-o declaraţie făcută înaintea Consiliului Europen de iarnă, preşedintele a vorbit şi despre progresele României în ceea ce priveşte combaterea schimbărilor climatice. Ne aflăm acum în legătură directă cu trimisul nostru special la Bruxelles, care a ascultat declaraţiile preşedintelui şi ne spune mai multe. Bună dimineaţa, Oana Bâlă.

Reporter: Oana Bâlă - Bună dimineața! Şefii de stat și de guvern din țările membre au dezbătut, ieri, în prima zi a reuniunii, obținerea neutralității climatice pentru Uniunea Europeană până în anul 2050, însă nu a existat unanimitate, iar discuțiile vor fi reluate anul viitor.

Președintele Klaus Iohannis a explicat că nivelul de emisii de dioxid de carbon va fi atât de redus, încât nu se vor mai produce schimbări climatice și a adăugat că România stă destul de bine în ceea ce privește atingerea acestui obiectiv. În ceea ce privește cadrul financiar multianual, liderii europeni au decis să predea pregătirea bugetului președinției Consiliului European.

Şeful statului a făcut referire și la alegerile din Marea Britanie și şi-a exprimat mulțumirea față de rezultat, fiindcă există o majoritate clară care, cel mai probabil, va finaliza Brexitul cu acord.

Rezultatul este bun și pentru românii din Marea Britanie, a mai spus președintele Klaus Iohannis, și a menționat că acordul le oferă drepturi semnificative și îi protejează.
 


Etichete Marea BritaniealegerirezultateKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live