Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Februarie 2021
Vizualizari: 365
Comentează add

Elevii se reîntorc în clase o dată cu începerea semestrului al doilea al anului şcolar

Klaus Iohannis: Pregătiți copiii pentru școală

radiojurnal

Majoritatea școlilor din țară fac pregătiri pentru reîntoarcerea copiilor în clase în siguranță.

Directorii și administrațiile unităților de învățământ sunt în așteptarea unui ordin comun al miniştrilor educației și sănătății, care va fi publicat astăzi și care va conține toate măsurile pentru reluarea cursurilor pe 8 februarie.

Deciziile celor două ministere ar trebui să alunge și temerile părinților legate de sănătatea copiilor, părinți care în marile orașe se gândesc deja și că vor trebui să facă față din nou traficului care va deveni extrem de aglomerat.

Decizia redeschiderii școlilor și grădinițelor acolo unde numărul de infectări cu COVID-19 este scăzut a fost anunțată ieri de președintele Klaus Iohannis, după discuții cu premierul, miniștrii sănătății și educației și cu responsabili din sistemul sanitar. Carmen Gavrilă a urmărit declarația șefului statului.


Reporter: "Pregătiți copiii pentru școală" - le-a transmis președintele Klaus Iohannis părinților, dar a tras atenția că nu am scăpat încă de pandemie, chiar dacă au fost ceva mai puține cazuri de infectare, deci, este nevoie în continuare să purtăm mască, să păstrăm distanța și să respectăm măsurile în vigoare.

În plus, reluarea înățământului fizic va ține cont de situația din fiecare localitate, iar pentru fiecare școală trebuie măsuri foarte stricte, ca să existe condiții sigure și pentru copii și pentru profesori. Klaus Iohannis a explicat că în localitățile cu puține cazuri de COVID-19, adică în scenariul verde, toți copiii merg fizic la grădiniță, școală și liceu.


Klaus Iohannis: Grădinițele și clasele I-IV vor funcționa fizic peste tot, mai puțin în localitățile care intră în carantină. Acolo unde sunt puține cazuri de COVID-19 toți copiii merg la școală, unde sunt ceva mai multe merg la școală cei mici și clasele VIII-XII. Iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte însă să intre în carantină, merg doar cei mici: grădiniță, clasele I-IV, restul făcând școală online.


Reporter: Klaus Iohannis a mai spus că mai sunt multe detalii de clarificat, de exemplu, cum se verifică dacă un copil este bolnav sau nu, ce se face în acel caz sau la câte cazuri de îmbolnăvire dintr-o școală se închide școala respectivă. Aceste situații și detalii vor fi reglementate printr-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, care va fi dat publicității.

(RS)


Etichete klaus iohannisscoli(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live