Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iulie 2018
Vizualizari: 1174
Comentează add

Preşedintele a făcut apel la Legislativ să reintroducă de urgenţă, în sesiunea de toamnă, legile justiţiei în circuitul parlamentar şi să le corecteze.

Klaus Iohannis: Legile justiţiei trebuie îmbunătăţite urgent în Parlament

radiojurnal

  Preşedintele României, Klaus Iohannis.        Foto presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis contestă din nou la Curtea Constituţională Statutul judecătorilor şi procurorilor modificat în Parlament, dar anunţă că este obligat să promulge Legea 304, privind organizarea judiciară.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, şeful statului a făcut apel la Legislativ să reintroducă de urgenţă, în sesiunea de toamnă, legile justiţiei în circuitul parlamentar şi să le corecteze în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia. 

Klaus Iohannis: În acest moment, în privinţa Legii 304/2004 modificată, legea care priveşte organizaţia judiciară, am epuizat, din păcate, toate căile constituţionale pe care le am la dispoziţie şi, prin urmare, sunt obligat prin Constituţie să promulg această lege.

Asta, însă, nu înseamnă nici pe departe că parcursul acestei legi s-a finalizat, s-a terminat. Nici vorbă!

Referitor la a doua dintre aceste legi, Legea 303/2004, acum modificată, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, recent reexaminată de către Parlament, voi sesiza Curtea Constituţională, cu solicitarea fermă de a ţine cont de opiniile Comisiei de la Veneţia.


Etichete Klaus Iohannislegile justiţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live