Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

15 Mai 2019
Vizualizari: 263
Comentează add

Klaus Iohannis: Am refuzat şi în scris propunerile de miniştri

-

Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Agerpres.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susţinut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis: PSD-ul a produs cea mai slabă guvernare de după revoluție - zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări: nimic; cu o excepție: la modificări pe legile justiției, la modificări pe codurile penale au lucrat mult și prost.

Se pune întrebarea retorică: de ce au lucrat pesediștii atât de mult și atât de intens pentru subjugarea justiției, pentru îndoirea legilor justiției?

Păi, răspunsul este cunoscut, arhicunoscut și clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție, de asta lucrează pe PSD-ul de doi ani și jumătate. Pentru că, sigur, pentru PSD e mult mai important să îi fie bine lui Dragnea decât să îi fie bine României sau să le fie bine românilor și, sigur, cum Dragnea și alții au probleme reale cu justiția, în Europa nu mai discută nimeni cu ei și atunci, cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD-ul are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană.

PSD-ul se preocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor.

Înainte de sfintele sărbători de Paști, mi-au propus pesediștii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceți iluzii, s-au certat ei între ei, găștile, acolo în interiorul PSD-ului, și au venit cu trei propuneri. Persoanele propuse: Nicolicea, Florea și Brăiloiu.

Şi le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun și nu este făcută pentru a guverna mai bine. Astăzi le-am dat pesediștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere.

În expunerea mea de până acum se vede clar că apar două teme: justiția, care este sub atacul pesediștilor, și proasta guvernare, proasta guvernare care încearcă, prin ordonanțe de urgență, să creeze impresia că lucrează pentru români, în realitate, această avalanșă de ordonanțe de urgență vrea să acopere lipsa de soluții. Pesediștii nu au soluții pentru România.

Exact aceste două teme le am propus românilor pentru referendum, referendumul din 26 mai, care se ține împreună cu alegerile europarlamentare.

Prima temă: justiția. Aștept să spună românii că nu sunt de acord politicienii corupți, la prima întrebare, în sensul că da, suntem de acord cu interzicerea... suntem de acord cu interzicerea corupţiei am vrut să spun, dar, din păcate, aşa departe nu putem să mergem şi atunci, putem să spunem Da, suntem de acord cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupţie. 

A doua chestiune, deci a doua întrebare: Suntem de acord să se interzică ordonanțe de urgență în domeniul justiției și în domeniul politicii penale. Iată că avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai ,avem și alegeri europarlamentare, avem și referendumul; ambele, dragii mei, sunt despre viitorul României, despre viitorul european al României. Iar într-o democrație, lucrurile în politică se schimbă prin vot. Așadar, Votați pe 26 mai!


Etichete klaus iohannisdeclaratie de presapresedinte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live