Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELARI PARLAMENTARE Luni, 25 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela Gherman

25 August 2018
Vizualizari: 732
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a participat ieri la şedinţa Biroului Executiv al PNL, care are loc la Sibiu vineri și sâmbătă.

Klaus Iohannis a participat, la Sibiu, la şedinţa Biroului Executiv al PNL

marcela-gherman

Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri, la Sibiu, la o şedinţă a Biroului Executiv al PNL.

A explicat presei că a mers la acea reuniune pentru a-i saluta pe liberali şi pentru a le vorbi despre summitul care urmează să fie organizat anul viitor la Sibiu, în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

 Preşedintele Klaus Iohannis a participat ieri la şedinţa Biroului Executiv al PNL, care are loc la Sibiu vineri și sâmbătă.

Pe agenda de lucru se află în primul rând strategia politică pentru 2019, în contextul în care, de la 1 ianuarie, România va prelua preşedinţia UE.

Acesta este motivul pentru care preşedintele a decis să se alăture lucrărilor, mai ales că se afla în Sibiu, a spus el la sosire.

Klaus Iohannis: Da, este o şedinţă informală. Şi cum şi şedinţa, şi eu, suntem în Sibiu, am decis să vin, să îi salut. Ştiţi că în 2019, în prima parte a anului, România are preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi summitul aferent se va ţine în Sibiu. În al doilea rând, să le spun câteva ceva despre felul în care se pregăteşte România pentru 2019, care sunt priorităţile României şi, sigur, care este importanţa şi valenţa summitului de la Sibiu.


Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire şi la bugetul redus de care dispune inclusiv pentru organizarea summitului Iniţiativa celor Trei Mări.


Klaus Iohannis: Vom organiza summitul pe datorie. Aici ne duce guvernul de incompetenţi, aici ne descurcăm. Deci, summitul se va organiza, în bună parte, pur şi simplu, pe datorie. Eu nu pot să anulez un summit pentru care ne-am luptat, unde s-au făcut invitaţiile de anul trecut. Deci, de contramandat nici nu poate fi vorba, de finanţat din bugetul curent, dacă rămânem fără bani, aşa cum îşi doreşte PSD-ul, nu putem şi atunci organizăm summitul pe datorie.


Reporter: Întrebat despre subiectele abordate la şedinţa de Biroul Executiv, şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut referire la summitul din toamnă, dar şi la preluarea preşedinţiei UE de către România.


Ludovic Orban: Subiectul summitului Consiliului European, care va avea loc la Sibiu, de asemenea, am abordat summitul extrem de important care se va organiza în septembrie şi care este boicotat de actualul guvern, prin tentativa de rectificare bugetară, este vorba de summitul Celor Trei Mări. De asemenea, am discutat despre preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Tragem un semnal de alarmă - faptul că guvernul are foarte multe rămâneri în urmă, trebuie să refacă toate întârzierile pe care le au în pregătirea deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.


Reporter: La ieşirea de la lucrări, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că partidul din opoziţie trebuie să fie pregătit nu doar pentru alegeri, ci şi pentru a guverna.


Klaus Iohannis: Eu le-am adresat câteva idei pozitive. Cred că PNL este un partid în consolidare şi cu siguranţă, cât de consolidaţi şi cât de bine se vor prezenta, vom vedea în alegerile care urmează, 2019-2020. Imaginaţi-vă ce abordare greşită ar avea opoziţia dacă nu s-ar pregăti pentru guvernare, că până la urmă, asta înseamnă democraţia, alternanţa la guvernare. Şi evident că toată lumea trebuie să se pregătească, nu doar pentru alegeri, ci pentru a guverna.


Etichete klaus iohannissibiusedinta pnlludovic orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live