Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

4 Decembrie 2019
Vizualizari: 290
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis declara că, deşi Reuniunea NATO are un caracter aniversar, pentru că se împlinesc 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei, pe agendă se află două teme.

K.Iohannis: E bine să începem un proces de reflecţie asupra viitorului NATO

alina-stanuta

Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Summitul NATO continuă, astăzi, la Londra, cu reuniunea liderilor celor 29 de ţări aliate. România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis care a oferit cu scurt timp în urmă o declaraţie. 

Preşedintele Klaus Iohannis declara că, deşi Reuniunea NATO are un caracter aniversar, pentru că se împlinesc 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei, pe agendă se află două teme, care vor domina reuniunea.

Una dintre ele este contribuţia fiecărui stat pentru apărare, în condiţiile în care doar 9 ţări din 29 alocă 2% din PIB pentru Apărare. Şeful statului spunea că România stă foarte bine la acest capitol.

O a doua temă de dezbatere, aici, la Watford, lângă Londra, este legată de viitorul NATO, care vizează o strategie pe termen mediu sau lung: "Noi suntem de părere că este bine să începem un proces de reflecţie asupra viitorului NATO, dar sub conducerea secretarului general al Alianţei" - mai spunea Klaus Iohannis, care a adăugat că România este hotărâtă să se implice mult în această discuţie.


Etichete Summitul NATOlondraklaus iohannisromaniamarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live