Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti (R) Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Octombrie 2018
Vizualizari: 287
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis, a promulgat,astazi, legea privind statutul judecătorilor și procurorilor,dupa ce a epuizat toate caile de atac.

K.Iohannis a promulgat Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor

carmen-gavrila

Preşedintele României, Klaus Iohannis. Foto presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis, a promulgat,astazi, legea privind statutul judecătorilor și procurorilor,dupa ce a epuizat toate caile de atac.

Președintele a avertizat, în repetate rânduri, că o serie de modificări aduse legii, precum noile condiții de pensionare ale magistraților, modalitățile de numire sau revocare a procurorilor cu funcții de conducere și extinderea prerogativelor ministrului justiției, relativizarea unor standarde profesionale, slăbirea independenței procurorilor în realizarea rolului lor constituțional si modificarea condițiilor de răspundere a magistraților, au un impact negativ direct asupra actului de justiție și asupra calității acestuia.

În acest context, Președintele Klaus Iohannis solicită coaliției majoritare reluarea de urgență a procesului legislativ cu privire la toate cele trei legi ale justiției, prin consultări reale cu profesioniștii din domeniu și preluarea expertizei acestora pentru a alinia legislația la standardele Comisiei de la Veneția.


Etichete klaus iohannislegea privind statutul judecatorilor si procurorilorcomisia de la venetia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live