Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

16 August 2014
Vizualizari: 1044
Comentează add

Kievul a anunţat că a distrus blindate ruseşti pătrunse pe teritoriul său. Moscova a acuzat Ucraina că încearcă să-i compromită misiunea umanitară.

Kievul "vrea ca misiunea umanitară rusă să eşueze"

laurentiu-vaduva

Convoiul umanitar rusesc, în tranzit. Foto: captură youtube.com/RT.

Tensiunile ruso-ucrainene par să se fi amplificat puternic sâmbătă, după ce Kievul a anunţat că a distrus blindate ruseşti pătrunse pe teritoriul său, iar Moscova a acuzat Ucraina că încearcă să-i compromită misiunea umanitară.

Atât Uniunea Europeană, cât şi NATO, şi-au declarat profunda îngrijorare şi somează Rusia să se abţină de la noi escalade.

Unele burse europene au înregistrat pierderi semnificative şi o rundă de convorbiri ministeriale ruso-ucrainene se prefigurează pentru duminică.

Preşedintele Ucrainei a indicat, vineri, că armata a distrus în timpul nopţii o parte din cele 23 de blindate ruseşti, care pătrunseseră încă de aseară pe teritoriul ucrainean.

Rusia continuă să dezmintă această incursiune, însă NATO o confirmă.

Moscova se limitează, pe de altă parte, să vorbească despre o intensificare a activităţilor militare brutale ale Ucrainei şi acuză Kievul că vrea ca misiunea umanitară rusă să eşueze.

Camioanele ruseşti cu ajutoare pentru estul Ucrainei par să se afle încă pe teritoriul Rusiei

Între timp, cele 280 de camioane ruseşti cu ajutoare destinate estului Ucrainei par să se afle încă pe teritoriul Rusiei şi încă nu este clar dacă şi când vor putea trece graniţa.

Există şi informaţii conform cărora vameşi ucraineni s-ar fi deplasat peste graniţă să le controleze, împreună cu colegii lor ruşi, după cum anterior se spunea că aceste controale ar fi început deja în punctul de trecere a frontierei de la Doneţk.

Amintim că Ucraina şi aliaţii occidentali se tem ca Rusia să nu încerce o invazie a Ucrainei, folosindu-se de acest convoi umanitar.

Potrivit France Presse, ministrul ucrainean de externe a scris pe Twitter că va avea discuţii duminică la Berlin cu omologul rus, în prezenţa şefilor diplomaţiilor din Germania şi Franţa.

Şi tot astăzi, în cadrul unei întâlniri cu premierul Finlandei, preşedintele Rusiei s-a angajat să facă totul pentru ca ajutoarele umanitare ale ţării sale să fie livrate populaţiei rusofone din estul Ucrainei.


Etichete UENATOUERusiaUcrainacamioaneajutoroperaţiune militarăburseblindate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live