Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

7 Aprilie 2019
Vizualizari: 1390
Comentează add

Kelemen Hunor, oprit să intre în Ucraina

-

     Kelemen Hunor. Foto: facebook.com/kelemenhunor.rmdsz.

Autorităţile ucrainene i-au interzis, ieri, preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, să intre pe teritoriul ţării vecine, unde intenţiona să participe la un eveniment dedicat împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.
 
Liderul UDMR - care este posesorul unui paşaport diplomatic românesc - susţine că nu i-au fost date explicaţii, însă ambasadorul Ucrainei în România afirmă că interdicţia era cunoscută de Kelemen Hunor şi a fost impusă, de fapt, în 2017.
 
Într-o postare pe Facebook, Kelemen Hunor precizează că avea asupra lui paşaport diplomatic românesc, că a aşteptat pentru verificări în jur de o oră şi că nu a primit nicio explicaţie clară pentru această interdicţie.
 
Mai scrie liderul UDMR că l-a informat deja pe ministrul român de externe despre incident şi urmează să se adreseze, luni, Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.
 
De cealaltă parte, ambasadorul ucrainean în România, Oleksandr Bankov, afirmă că interdicţia de a intra pe teritoriul Ucrainei a fost impusă încă din noiembrie 2017, dar nu face nicio menţiune cu privire la motive.
 
Tot pe Facebook, diplomatul ucrainean susţine că, de atunci, Kelemen Hunor a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat.
 
În ce priveşte lipsa explicaţiilor, Oleksandr Bankov invocă o practică europeană comună, ca deciziile de interdicţie să nu conţină motivele pentru care măsura se impune, şi îşi exprimă disponibilitatea de a-i oferi lui Kelemen Hunor clarificări.
 
Între timp, de la Budapesta, Ministerul ungar de Externe transmite că interdicţia aplicată liderului UDMR este inacceptabilă şi anunţă convocarea la sediul său a ambasadorului Ucrainei în Ungaria.

Etichete preşedintele UDMRKelemen HunorUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live