Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

3 Aprilie 2018
Vizualizari: 911
Comentează add

Preşedintele arată că deşi au fost promise majorări de 25% ale salariilor din 2018, creşterile au fost de fapt anulate prin mutarea contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor.

K. Iohannis spune că puterea de cumpărare ar putea să scadă în România

oana-bala

  Klaus Iohannis, preşedintele României. Foto: presidency.ro

Pe fondul unor politici fiscal-bugetare imprudente şi necorelate cu dinamica economică de ansamblu, există riscul ca puterea de cumpărare a românilor să scadă în continuare, a avertizat preşedintele Klaus Iohannis.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni, premierul Viorica Dăncilă i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis situaţia salarială, oferind asigurări de stabilitate în privinţa resurselor financiare necesare aplicării Legii salarizării şi a majorărilor salariale asumate până în prezent.

La rândul său, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a detaliat principiile care au stat la baza actualului cadru de salarizare şi a făcut referire la grila salarială, care îşi va produce pe deplin efectele din 2022. Totodată, a fost exprimată poziţia Guvernului de a menţine cadrul salarial instituit prin Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Şeful statului a arătat că suprapunerea acestei legi cu modificarea Codului Fiscal a condus la diminuări salariale pentru unele categorii de personal, consecinţe negative pe care Executivul nu le-a prevăzut. El a arătat că, deşi au fost promise majorări de 25% ale salariilor începând cu 1 ianuarie 2018, aceste creşteri au fost de fapt anulate prin artificiul fiscal al mutării contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor.

Astfel, preşedintele României a atras atenţia că situaţia salarială este în continuă modificare, fiind departe de  satisface principiile şi criteriile de stabilitate asumate iniţial. În concluzie, a  solicitat Guvernuilui prudenţă în abordarea politicilor economice, astfel încât să fi asigurată sustenabilitatea nivelului de trai al cetăţenilor.


Etichete Klaus IohannisLia Olguţa Vasilescusalariucontribuţiiangajaţiangajatormajorări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live