Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Ianuarie 2018
Vizualizari: 803
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că se discută prea puţin despre învăţământ în spaţiul public

K. Iohannis: Se discută prea puţin despre învăţământ în spaţiul public

radiojurnal

Klaus Iohannis, preşedintele României. Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că se discută prea puţin despre învăţământ în spaţiul public, în condiţiile în care cercetarea şi educaţia sunt două domeni cheie care au contribuit semnificativ la desăvârşirea Marii Uniri din 1918 şi continuă să aibă un rol important în modernizarea României.

La ceremonia de decorare a mai multor instituţii de învăţământ care a avut loc la Palatul Cotroceni, şeful statului a declarat că globalizarea ne obligă să oferim elevilor o pregătire comparabilă cu aceea existentă în ţările dezvoltate din lume.

Klaus Iohannis: "Direcţiile de reformă necesare pentru şcoala românească sunt clare, problemele cărora trebuie să le răspundă fiind vizibile în statistici şi în numeroase rapoarte interne şi internaţionale. Şcoala trebuie să contribuie la prosperitate şi la reducerea inegalităţii, să formeze absolvenţi pregătiţi pentru piaţa muncii şi cetăţeni activi în viaţa comunităţii şi în viaţa statului. Dezvoltarea educaţiei în baza unei viziuni şi a unei strategii este necesară pentru a evita haosul legislativ sau reformele care se anulează reciproc la câţiva ani distanţă".


Etichete Preşedintele Klaus Iohannisse discută prea puţin despre învăţământ în spaţiul publiceducatiemarea unire din 1918modernizarea romanieipalatul cotroceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live