Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

10 Noiembrie 2018
Vizualizari: 467
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit la Paris cu studenţi, masteranzi şi doctoranzi români implicaţi în cercetarea ştiinţifică.

K. Iohannis s-a întâlnit la Paris cu studenţi şi doctoranzi români

oana-bala

Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

România este reprezentată la Paris, la ceremoniile care marchează 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, de preşedintele Klaus Iohannis, care s-a întâlnit astăzi la prânz, la Ambasada României de la Paris, cu studenţi, masteranzi şi doctoranzi români din regiunea pariziană implicaţi în cercetarea ştiinţifică. Informaţii despre această întâlnire ne oferă acum, în direct, trimisul nostru Oana Bâlă. Bună ziua, Oana!


Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus tinerilor cercetători şi studenţilor prezenţi la Ambasada României de la Paris că ei sunt printre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre în afara graniţelor şi şi-a exprimat speranţa că mulţi dintre aceştia vor avea ocazia de a lucra şi în România.

Şeful statului a menţionat că ţara noastră nu a oferit mult timp condiţii adecvate de muncă pentru tinerii cercetători şi a precizat că trebuie depuse eforturi consistente pentru dezvoltarea de centre naţionale şi proiecte de cercetare de calitate.

El a amintit de polul de cercetare care se dezvoltă în jurul proiectului Extreme Light Infrastructure - ELI, de la Măgurele, care atrage deja cercetători din UE şi din state terţe.

La întâlnire este prezent şi laureatul Premiului Nobel pentru Fizică din acest an, profesorul Gérard Mourou, care s-a afirmat în special prin cercetările efectuate în domeniile câmpurilor electrice şi laserelor.

Cercetătorii români îi vor prezenta preşedintelui Klaus Iohannis o aplicaţie care semnalează diferite obiective turistice pariziene asociate cu personalităţi marcante ale culturii româneşti.

În cursul serii, şeful statului va participa la un dineu oferit de preşedintele francez Emmanuel Macron liderilor care sunt prezenţi la Paris pentru ceremoniile dedicate Centenarului Armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial.


Etichete Preşedintele Klaus IohannisparisstudentiGérard Mourouambasada romaniei la paris

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live