Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

26 Martie 2019
Vizualizari: 798
Comentează add

Problema fumatului la nivel global și soluții pentru reducerea consumului de tutun, discutate în cadrul unei importante conferinţe internaţionale.

K. Iohannis, la Forumul „Drepturile Omului şi o Lume fără Tutun”

marilena-francu

Foto: presidency.ro

Problema fumatului la nivel global și soluții pentru reducerea consumului de tutun sunt discutate la București în cadrul unei importante conferinţe internaţionale, Forumul „Drepturile Omului şi o Lume fără Tutun”, care a început astăzi.

Reuniunea are loc în contextul în care vânzarea şi promovarea produselor din tutun este în creştere, în special în ţările cu venituri mici şi medii, chiar şi după intrarea în vigoare a unei convenţii ONU privind controlul tutunului.

În deschiderea evenimentului, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre rolul fundamental al prevenţiei, o prioritate a mandatului său, alături de educaţia pentru sănătate.


Klaus Iohannis: Avem deja certitudinea că cele mai răspândite boli ale societății moderne pot fi evitate dacă se iau din timp măsurile adecvate. Conștientizarea importanței prevenției încă din copilărie și adoptarea unor comportamente și a unui stil de viață sănătos vor avea, pe termen lung, un impact major asupra îmbunătățirii stării de sănătate în România. Și, credeți-mă, avem nevoie de asta!


Preşedintele a criticat din nou guvernarea PSD, despre care a spus că a eşuat şi în ceea ce priveşte prevenţia şi că ar ignora problemele reale din sănătate.

La conferinţa de la Bucureşti participă reprezentanţi importanţi ai Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară.

Vytenis Andriukaitis a subliniat faptul că dreptul de a alege nu este absolut, pentru că trebuie respectate şi drepturile celorlalţi, în speţă dreptul de a trăi şi de a respira într-un mediu liber de tutun. "Potrivit ultimelor date statistice, fumatul ucide peste şapte milioane de oameni anual în întreaga lume".


Etichete Problema fumatului la nivel globalsoluții pentru reducerea consumului de tutunconferinţe internaţionale. klaus iohannispsdguvernare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live