Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

10 Noiembrie 2018
Vizualizari: 482
Comentează add

Preşedintele Iohannis participă la ceremoniile de la Paris care marcheză o sută de a ani de la încheierea Primului Război Mondial.

K. Iohannis, la evenimentele dedicate Centenarului Armistițiului #Paris

oana-bala

Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la ceremoniile din Franţa care marchează o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a invitat la festivităţi aproximativ 50 de şefi de stat şi de guvern din ţările care au avut oameni pe front sau au participat la efortul economic presupus de marele război. Oana Bâlă despre agenda de astăzi a preşedintelui român.


Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni astăzi, la Ambasada României de la Paris, cu studenţi, masteranzi şi doctoranzi români din regiunea pariziană implicaţi în cercetarea ştiinţifică.

Întâlnirea este dedicată contribuţiei româneşti la dezvotarea ştiinţei şi tehnicii în anul Centenarului Marii Uniri.

Cu acest prilej, seful statului va avea discuţii cu profesorul Gerard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în acest an.

Seara, preşedintele României va vizita expoziţia Picasso, albastru şi roz, de la Muzeul d'Orsay şi va participa la un dineu oferit de preşedintele francez Emmanuel Macron, în onoarea şefilor de stat, de guvern şi ai organizaţiilor internaţionale care au venit la Paris pentru ceremoniile dedicate centenarului armistiţiului care a pus capăt ostilităţilor din Primul Război Mondial.


Etichete Preşedintele Iohannisceremoniile de la Pariso sută de a ani de la încheierea Primului Război Mondial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live