Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

19 Mai 2017
Vizualizari: 466
Comentează add

Reformarea sistemului educaţional românesc trebuie să plece de la cariera didactică, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

K. Iohannis: În domeniul educației trăim mai multe crize simultan

oana-bala

 Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Reformarea sistemului educaţional românesc trebuie să plece de la cariera didactică, prin încurajarea celor mai buni absolvenţi să aleagă această profesie, consideră preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a declarat în deschiderea Galei Profesorului Bologna că România se află pe ultimele locuri în clasamentele europene cu privire la proporţia tinerilor care finalizează studiile universitare.

Klaus Iohannis: Trăim mai multe crize simultan. Pe de o parte, tinerii au acum cea mai mică pondere în totalul populaţiei din întreaga istorie a României. Pe de altă parte, prea puţini dintre aceştia sunt educaţi la un nivel la care să fie pregătiţi pentru a face faţă unei lumi şi unei economii aflate într-o schimbare rapidă. Aceste realităţi dure nu mai pot continua.

Gala Profesorului Bologna este un proiect prin care studenţii din România au ocazia să-şi exprime aprecierea pentru acele cadre didactice care reuşesc să îi inspire şi să trezească interes prin metodele de predare.

Reuniunea de astăzi are loc sub înaltul patronaj al preşedintelui României.


Etichete cariera didacticareformare educatieklaus iohannisGala Profesorului Bologna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live