Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Ianuarie 2019
Vizualizari: 960
Comentează add

K. Iohannis îi refuză pe O. Vasilescu și pe M. Drăghici

radiojurnal

 Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru Ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, respectiv Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu, dar că nu şi-a formulat încă refuzul.

De asemenea, şeful statului a declarat că nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, de a cărui activitate este mulţumit.

2019 este un an cu foarte multe provocări, a declarat preşedintele Klaus Iohannis şi a amintit că România a preluat de la 1 ianuarie preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, căreia îi va face faţă foarte bine.

Şeful statului a subliniat că va fi un an marcat de alegerile europarlamentare şi i-a îndemnat pe cetăţeni să meargă la vot în luna mai.

De asemenea, la sfârşitul anului vor fi alegeri prezidenţiale, iar preşedintele României va intra în competiţie pentru un nou mandat, scopul său fiind câştigarea acestuia.

Ca obiective, în 2019, ţara noastră îşi propune, potrivit şefului statului, o mai bună integrare europeană, consolidarea posturii în cadrul NATO, consolidarea statului de drept şi continuarea luptei împotriva corupţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai anunţat că va refuza propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru conducerea Ministerelor Dezvoltării şi Transporturilor şi că până la mijlocul săptămânii viitoare va prezenta şi motivele refuzului.

El a menţionat că atât timp cât există un ministru în funcţie, nu se poate vorbi despre un blocaj la nivelul guvernului.

Pe de altă parte, consideră că absenţa unui proiect de buget pentru 2019 este o problemă gravă, care trebuie rezolvată urgent de către guvernanţi.

Şeful statului a mai spus că nu îl va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr, de a cărui activitate este mulţumit şi a adăugat că cererea ministrului justiţiei nu satisface rigorile legii.


Etichete Klaus Iohannisguvernpropunerirespingere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live