Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

4 Noiembrie 2021
Vizualizari: 446
Comentează add

Şeful statului a precizat că va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, şi anume gradul de vaccinare al personalului.

K. Iohannis: Elevii se vor întoarce la școală de luni

oana-bala

 Foto. presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va convoca partidele la consultări până când nu se va contura o majoritate care va dori să propună un guvern.

Este prima intervenție a șefului statului după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat.

Președintele Klaus Iohannis consideră că reluarea negocierilor dintre partide după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat este un lucru foarte bun.

Şeful statului a anunțat însă că nu va convoca partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării unui nou premier până când din discuții nu va rezulta o majoritate asumată de partide.


Klaus Iohannis: Voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci, când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului guvern.


Reporter: Pe de altă parte, președintele României a amintit că vacanța școlară care se încheie la sfârșitul acestei săptămâni nu va mai fi prelungită, elevii urmând să se întoarcă la școală acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice permit acest lucru.

Şeful statului a precizat că va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, şi anume gradul de vaccinare al personalului.

Mâine Ministerul Sănătății și cel al Educaţiei vor emite un ordin în acest sens.


Etichete klaus iohannispresedintepartideguvernscolivacanta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live