Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Martie 2017
Vizualizari: 690
Comentează add

Preşedintele este de părere că decizia CCR, prin care anchetarea guvernului de către DNA a fost declarată ca fiind o încălcare gravă a Constituţiei, trebuie studiată şi aplicată

K. Iohannis crede că nu va fi cerută revocarea lui Augustin Lazăr şi Koveşi

radiojurnal

  Preşedintele României Klaus Iohannis.

Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus a fost decorat, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Steaua României" în rang de Ofiţer. Liderul liberal a primit această distincţie cu doar o zi înainte de a împlini venerabila vârstă de 100 de ani.

După ceremonia de la Palatul Cotroceni, încheiată cu puţin timp în urmă, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o serie de aprecieri legate de justiţie, de activitatea procurorului general, a procurorilor-şef de la DNA şi DIICOT.

Reporterul RRA Oana Bâlă relatează că preşedintele Klaus Iohannis a comentat decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a încălcat grav Constituţia şi a spus că nu este prima dată când Curtea constată că a existat un conflict juridic între instituţii şi că este un lucru bun pentru ca astfel de situaţii să fie evitate în viitor.

În opinia sa, motivaţia Curţii Constituţionale trebuie studiată şi aplicată. În privinţa unei eventuale solicitări de revocare a procurorilor-şef de la DNA şi a procurorului general Augustin Lazăr, Klaus Iohannis consideră că nu va cere nimeni acest lucru şi a declarat că este mulţumit de activitatea lor, însă este bine că sunt evaluaţi.

Preşedintele a mai spus că nu are un Pact de coabitare cu premierul şi nici nu va avea, dar colaborează bine cu Sorin Grindeanu atunci când este vorba despre chestiuni europene, pentru ca România să vină în faţa politicienilor europeni cu o poziţie comună, stabilită la nivelul Preşedinţiei şi al Guvernului.


Etichete Mircea Ionescu QuintusSteaua României în grad de ofiţerKlaus IohannisCCRPact de coabitare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live