Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Februarie 2020
Vizualizari: 824
Comentează add

UPDATE: Până la această oră, au discutat cu şeful statului reprezentanţii PNL, PSD, USR şi UDMR.

K. Iohannis, consultări cu partidele pentru nominalizarea unui nou premier

radiojurnal

Foto: presidency.ro.

UPDATE: ora 15.00 - Continuă consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui premier. Până la această oră, au discutat cu şeful statului reprezentanţii PNL, PSD, USR şi UDMR.

UPDATE: ora 13.10 - Consultările preşedintelui Iohannis cu partidele parlamentare pentru nominalizarea unui premier sunt în plină desfăşurare la Palatul Cotroceni.

Primii invitaţi la discuţii au fost reprezentanţii PNL, urmaţi de cei ai PSD. Carmen Gavrilă urmăreşte consultările şi revine cu noi informaţii în direct. Bună ziua, Carmen, te ascultăm!


Reporter: Carmen Gavrilă - Bună ziua! Da, în continuare, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, face declaraţii.

El a spus că PSD şi PRO România au majoritate pentru susţinerea lui Remus Pricopie ca premier, dar Marcel Ciolacu nu a mai menţionat lista de semnături de parlamentari, despre care ieri spunea că o va aduce la Controceni, ca dovadă a majorităţii parlamentare.

Cu o oră înainte, discuţiile cu PSD l-a Cotroceni au fost delegaţia PNL, condusă de Ludovic Orban, care este şi propunerea liberalilor pentru funcţia de premier.

Ludovic Orban a declarat că obiectivul PNL este organizarea de alegeri anticipate, deci partidul va respinge în Parlament următoarele propuneri de premieră.


Ludovic Orban: România are nevoie de o bună guvernare, România are nevoie de un Parlament cu adevărat reprezentantiv, format din oameni oneşti, din oameni competenţi, din oameni dedicaţi servirii interesului public, care să reprezinte cu adevărat interesele, obiectivele şi aspiraţiile cetăţenilor români. România are nevoie de un Parlament, care să fie oglinda fidelă a opţiunilor actuale, ale cetăţenilor români şi, care, să poată stabili o majoritate stabilă, care să susţină un guvern care să pună în practică măsurile de reformă, măsurile de modernizare, măsurile de dezvoltare a României într-un ritm cât mai rapid.


Reporter: La consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis urmează USR, în, cam, 15 -20 de minute.
Realizator: Mulţumim, a fost în direct Carmen Gavrilă, de la Palatul Cotroceni.

---Știrea inițială---

Preşedintele Klaus Iohannis are joi consultări cu partidele parlamentare în vederea nominalizării unui nou premier, după ce guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură.

Primii au fost invitaţi reprezentanţii PNL, care ar urma să îl propună tot pe Ludovic Orban.

După PNL, preşedintele Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii PSD, care, împreună cu Pro România, îl propun pe Remus Pricopie pentru funcţia de premier.

Alianţa USR - PLUS îl nominalizează pe Dacian Cioloş, în schimb, UDMR a anunţat că nu va avea propunere pentru acest post.

Şeful statului ar putea face chiar în această seară anunţul privind numele prim-ministrului desemnat.


Etichete klaus iohannisconsultaripremierguvernpnlpsdusrudmrludovic orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live