Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 688
Comentează add

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 17.00, a anunțat Administrația prezidențială.

K. Iohannis anunţă premierul desemnat cu formarea viitorului Guvern

oana-bala

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 17.00, a anunțat Administrația prezidențială.

------Știrea inițială---

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe, astăzi, premierul desemnat cu formarea viitorului Guvern.

Anunţul ar urma să fie făcut de şeful statului la finalul unei noi runde de consultări în formulă restrânsă, de această dată cu liderii PNL, USR şi UDMR.

Preşedintele USR, Dan Barna, a fost primul care a venit la consultările de la Palatul Cotroceni, şi a anunţat apoi pe o reţea de socializare că şeful statului i-a reconfirmat faptul că doreşte alegeri anticipate, dar consideră că un calendar pentru acestea trebuie construit după alegerile prezidenţiale. Dan Barna insistă însă cu cu ideea de alegeri anticipate cât mai repede posibil.

Pe de altă parte USR analizezaă acordarea votului de învestitură pentru noul executiv, în funcţie de respectarea anumitor condiţii, revenirea la alegerea primarilor în două tururi sau desfiinţarea prin lege a recursului compensatoriu.

UDMR în schimb doreşte menţinerea alegerii primarilor într-un singur tur.

Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a spus după consultări că UDMR vrea să vadă mai întâi programul de guvernare după care va anunţa dacă susţine sau nu noul executiv.

Ultimul la consultări a intrat preşedintele PNL, Ludovic Orban, care este propus de către liberali ca premier şi se aşteaptă să vină cu propuneri de miniştri în faţa preşedintelui României.

Ieri şeful statului s-a consultat cu liderii PMP, ALDE, grupului Pro Europa şi grupului minorităţilor naţionale, PSD nu s-a prezentat la consultările de la Palatul Cotroceni.


Etichete klaus iohannisguvernpremierpnludmrusrpmppsdalde

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live