Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 16 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

6 Iulie 2018
Vizualizari: 474
Comentează add

Preşedintele arată în cererea de reexaminare că legea vizează intervenţii de substanţă asupra unuia dintre cele mai importante acte normative ce reglementează justiţia.

K. Iohannis a întors la Parlament pentru reexaminare Statutul magistraţilor

cristian-nita

 Președintele Klaus Iohannis. Foto: Facebook.com/Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis astăzi Parlamentului, spre reexaminare, actul normativ care modifică şi completează Legea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor.

Preşedintele arată în cererea de reexaminare că această lege vizează intervenţii de substanţă asupra unuia dintre cele mai importante acte normative ce reglementează activitatea autorităţii judecătoreşti.

Şeful statului afirmă că deşi legea transmisă la promulgare a fost examinată de Curtea Constituţională, o serie de dispoziţii ridică în continuare probleme, unele dintre modificări fiind neclare şi contradictorii, de natură să genereze un puternic impact negativ asupra bunei funcţionări a sistemului judiciar.

De asemenea, unele dintre reglementări sunt lipsite de coerenţă şi previzibilitate, întrucât nu sunt corelate nici cu alte dispoziţii ale legilor ce compun 'pachetul legislativ' în materie de reformă în justiţie, se mai arată în cererea de reexaminare trimisă de preşedintele Iohannis.


Etichete Klaus IohannisstatutjudecătoriprocurorireexaminareConstituţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live