Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

10 Ianuarie 2020
Vizualizari: 784
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au decis începerea procedurilor pentru organizarea alegerilor anticipate.

K. Iohannis și premierul Orban au decis organizarea de alegeri anticipate

oana-bala

Foto. presidency.ro.

Alegerile parlamentare anticipate ar putea să fie organizate odată cu cele locale, potrivit unei strategii convenite astăzi la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis cu prim- ministrul.

Ludovic Orban nu a dat detalii despre această strategie, dar a spus că împreună cu şeful statului au "hotărât că cel mai bine pentru România" este organizarea înainte de termen a scrutinului legislativ.

România are nevoie de alegeri anticipate - aceasta este concluzia la care au ajuns preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban, după o discuţie avută la Palatul Cotroceni.

Organizarea de alegeri anticipate reprezintă cea mai bună soluţie pentru România - a spus premierul după întâlnire şi a adăugat că la ora actuală parlamentul, care este dominat de PSD, acţionează ca o frână la adresa guvernului şi este necesar ca cetăţenii să îşi aleagă reprezentanții astfel încât legislativul să fie oglinda dorinţelor românilor. În ceea ce priveşte data la care vor avea loc alegerile anticipate, şeful executivului spunea că ar fi util şi bine ca acestea să se desfăşoare simultan sau cât mai aproape de alegerile locale.

Premierul Ludovic Orban nu a dezvăluit strategia referitoare la declanşarea procedurii privind alegerile anticipate, a precizat doar că există un grup de lucru în acest sens.

El a adăugat că sunt două soluţii de declanşare a alegerilor anticipate, demisia din funcţia premierului şi moţiunea de cenzură, iar în funcţie de evoluţia evenimentelor se va apela la una sau la cealaltă.


Etichete klaus iohannisludovic orbanalegeri anticipate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live