Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Octombrie 2018
Vizualizari: 577
Comentează add

Justiţia franceză a inculpat-o pe Marine Le Pen pentru deturnare de fonduri publice.

Justiţia franceză a inculpat-o pe Marine Le Pen

radu-dobritoiu

Justiţia franceză a inculpat-o pe Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extrema-dreapta Adunarea Naţională, sub acuzaţia de deturnare de fonduri publice în afacerea asistenţilor parlamentari europeni cu salarii plătite de Uniunea Europeană. Aceştia, în loc să lucreze pentru eurodeputaţii francezi de extremă dreapta, au lucrat pentru partidul condus de Marine Le Pen.

Corespondenţă de la Paris de la Anton Cazacu:

Marine Le Pen s-a prezentat din nou astăzi în faţa justiţiei, în afacerea asistenţilor parlamentari europeni ai Frontului Naţional, fosta denumire a formaţiunii sale, de extremă dreapta. Se bănuieşte că asistenţii plătiţi de Uniunea Europeană lucrau în realitate pentru partidul francez de extremă dreapta, la scară naţională prejudiciul depăşind 6 milioane de euro. Justiţia franceză bănuieşte că a existat un adevărat sistem bine pus la punct pentru folosirea în acest fel a fondurilor europene.


Marine Le Pen a refuzat să răspundă întrebărilor pe fond, pretextând că aşteaptă o decizie a Curţii de Casaţie la un recurs depus de ea, pronunţarea urmând să aibă loc pe 27 noiembrie. Jutiţia a inculpat-o însă pentru deturnare de fonduri publice şi e pasibilă de o pedeapsă de până la 10 închisoare, deşi până acum ea fusese inculpată doar de abuz şi complicitate la abuz. În total, 17 deputaţi sau foşti deputaţi europeni ai Frontului Naţional, devenit între timp Adunarea Naţională, sunt anchetaţi pentru abuz şi escrocherie în bandă organizată.
 


Etichete Marine Le PenAnton Cazacu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live