Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 18 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

9 Iunie 2019
Vizualizari: 308
Comentează add

Jurnalistul rus de investigaţii Ivan Golunov a fost pus, ieri, sub arest la domiciliu, după ce fusese arestat joi, la Moscova, sub acuzaţia de "trafic de droguri".

Jurnalistul rus de investigaţii Ivan Golunov, pus sub arest la domiciliu

alexandru-beleavski-moscova

Kremlin                                        Foto: Arhivă.

Jurnalistul rus de investigaţii Ivan Golunov a fost pus, ieri, sub arest la domiciliu, după ce fusese arestat joi, la Moscova, sub acuzaţia de "trafic de droguri".

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie desfăşurate în legătură cu oficiali ruşi, Golunov - în vârstă de 36 de ani - a fost transportat, ieri, la spital şi există acuzaţii că ar fi fost molestat de poliţie.

Corespondentul RRA în Federaţia Rusă, Alexandru Beleavski, vine cu detalii în Radiojurnal.


Reporter: Cunoscutul jurnalist investigaţii Ivan Golunov, de la publicația independentă "Meduza" a fost acuzat oficial de tentativă de vânzare de droguri în cantități mari, riscând ani grei de închisoare.

Poliția susține că a găsit în rucsacul și la domiciliul acestui 3,5 grade de mefedronă și 5 gra de cocaină. Ivan Golunov este cunoscut mai ales pentru investigarea mai multe cazuri de corupție și activități ilegale ale demnitarilor.

El a declarat că drogurile i-au fost plasate de polițiști, iar la poliție a fost bătut.

Ieri, Ministerul rus de Interne a fost nevoit să recunoască faptul că fotografiile realizate, chipurile, la domiciliul jurnalistului, publicate pe site-ul poliției ca dovezi ale vinovăției sale, au fost făcute, cu o singură excepție, în alte locuri.

O petiție în favoarea eliberării lui Ivan Golunov a fost semnată deja de câteva mii de jurnaliști, care consideră cazul fabricat, numeroși activiști și jurnaliști cunoscuți participând la pichete în sprijinul acestuia.

Consilierul pentru mass-media al preşedintelui Putin, Anton Kobiakov, a promis că va analiza personal acest caz, declarându-se convins că el va fi luat sub supraveghere personală de procurorul general al Rusiei, Yuri Chaika, și purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov.


Etichete Jurnalistul rus de investigaţiiIvan Golunovpus sub arest la domiciliurusiatrafic de drogurimoscovavladimir putinpetitieeliberareanchete anticoruptiemeduza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live