Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

11 Noiembrie 2019
Vizualizari: 3417
Comentează add

Maria Țoghină, inițiatoarea proiectului “Serviciul de noapte” de la România Actualități, a fost premiată de Fundația "Niște țărani", alături de personalități din mai multe domenii.

Jurnalista Maria Țoghină, premiată pentru emisiunea “Serviciul de noapte”

luminita-voinea

Maria Țoghină, premiată de Fundația "Niște țărani". Sursa: http://fundatianistetarani.ro/

Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală "Nişte ţărani", a premiat personalităţi din cultură şi ştiinţă, care au contribuţii deosebite la pregătirea şi formarea în România a unui nou univers spiritual ţărănesc.

Gala premiilor fundației s-a desfășurat în vechea biserică POTECAȘI din cătunul Vioreşti, Slătioara, județul Vâlcea, în prezenţa scriitorului Dinu Săraru, fondatorul Fundaţiei "Nişte ţărani", şi a arhiepiscopului Râmnicului, Varsanufie, preşedintele de onoare al acestei fundaţii.

Anul acesta,  la cea de-a XXII -a ediţie a galei premiilor fundaţiei, marele premiu a fost  împărţit de scriitorul, istoricul literar și omul  politic din Republica Moldova, Nicolae Dabija şi prim-vicepreședintele BNR, Florin Georgescu.

"A fost o boierie şi anul acesta pentru mine. Să-l aduci aici pe Dabija, care este liderul Basarabiei şi o voce unică pe ambele maluri ale Prutului în favoarea ideii de identitate naţională şi un mare scriitor. Şi un mare gazetar. Are publicaţia Literatură şi Artă care a ţinut trează ideea de identitate naţională şi unitate. După Vieru, e cea mai mare personalitate a culturii basarabene, reprezentativ şi naţional bineînţeles. A fost şi o mare bucurie să dăm marele premiu unui om de ştiinţă autentic. Florin Georgescu este o somitate în domeniul ăsta. A avut în discursul lui soluţii pentru reducerea, cum i-am spus eu, discrepanţei, ca să fiu blând, dintre săraci şi bogaţi, care se petrece acum în România. Lucrarea lui este o lucrare demnă de Academie", a spus fondatorul Fundației "Niște Țărani", scriitorul Dinu Săraru, în cadrul galei.


Jurnalista Maria Țoghină, premiată pentru proiectul "Serviciul de noapte" - Radio România Actualități

Premiul pentru jurnalism al Fundației "Niște Țărani" a fost acordat jurnalistei Maria Țoghină de la Radio România Actualități pentru emisiunea "Serviciul de noapte", difuzată între 00.05 - 02.00, o emisiune interactivă, care abordează teme de interes public din domeniile social, economic, cultural și artistic.

"Am demonstrat că Radioul public poate să facă educație și la miezul nopții. Atunci când intru pe post, gândul meu este că noaptea aceea nu este pierdută, ci una câștigată. Dacă ascultătorii au mai multe informații atunci când închid Radioul, înseamnă mi-am îndeplinit misiunea", a afirmat Maria Țoghină, în cadrul galei de decernare a premiilor. 

Și tot un premiu pentru jurnalism a fost acordat postului de Radio România Oltenia Craiova, condus de Alexandru Mogoșanu, pentru emisiunile "ancorate obiectiv în realitate și angajate social, cu o recunoscută și solidară autoritate".


Tineri artiști de la Teatrul Anton Pann, premiați pentru regie și interpretare

Județul Vâlcea și-a găsit și el locul în cadrul Galei Premiilor Fundației Naţionale pentru Civilizaţie Rurală "Nişte ţărani", la capitolul cultural.

Astfel, premiul pentru interpretare a fost obținut de actorul Octavian Costin, directorul Teatrului "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea, interpret remarcabil al rolului principal din spectacolul ,,CRĂCIUNUL PREȘEDINTELUI„, de Pascal Bruckner. 

Iar premiul pentru regie a mers la  Chris Simion – Mercurian, romancieră și regizoare talendată  a tinerei generații teatrale, cea care a  semnat regia  spectacolului “CRĂCIUNUL PREȘEDINTELUI”.

Au mai primit premii şi primarul comunei Runcu, din judeţul Dâmboviţa - Gheorghe Brebeanu, pentru administraţie publică locală, Valerian Alexie, pentru investiţii eficiente în mediul rural, Mihai Şuta, pentru invenţii brevetate la nivel naţional şi internaţional realizate cu profesionalism pentru reducerea poluării şi protejarea mediului înconjurător, şi agentul de poliţie Adelina Ionela Dunea, câştigătoare la categoria "olimpism în şcoala ţărănească".


Etichete Exclusiv Radio,Niște țăranipremiiDinu Sărarugala premiilorMaria ȚoghinăServiciul de noapteNicolae DabijaFlorin Georgescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live