Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

21 Iunie 2014
Vizualizari: 2303
Comentează add

Ana-Maria Sireteanu a fost legată de activitatea de jurnalist al radioului public încă din 1968 și s-a afirmat ulterior ca realizator de emisiuni culturale și educaționale.

Jurnalista Ana-Maria Sireteanu s-a stins din viaţă

bogdan-isopescu

Ana-Maria Sireteanu. Foto: Radio România Cultural.

Postul public de radio anunță, cu regret, moartea Anei Maria Sireteanu, cunoscut realizator de emisiuni și fost director al Radio România Cultural între anii 1996 și 2003.

Ana-Maria Sireteanu a fost legată de activitatea de jurnalist al radioului public încă din 1968, și s-a afirmat ulterior ca realizator de emisiuni culturale și educaționale.

În perioada în care a condus Radio România Cultural, ea a reușit să impună proiecte precum Gala Premiilor Canalului Cultural și seriile de evenimente legate de arta poetică și muzicală, fiind la rândul său autor de volume de poezie.

Ana-Maria Sireteanu a fost unul din puținii descendenți ai unei vechii familii bucureștene care a dat culturii române personalități precum actrița Ruxandra Sireteanu, pictorul Tache Brăescu sau Smaranda Brăescu, românca ce a doborât recordurile internationale la parasutism în perioada interbelică.

Prin întreaga sa carieră de jurnalist, profesor și scriitor, Ana-Maria Sireteanu rămâne în amintirea celor care au cunoscut-o ca un reper de talent, căldură și corectitudine.

Trupul neînsuflețit al doamnei Sireteanu a fost depus sâmbătă la capela cimitirului Sfânta Vineri, urmând ca slujba de înhumare să aibă loc duminică, 22 iunie, la ora 13.00.
 


Etichete culturăAna Maria SireteanurealizatoremisiuniRadio România CulturaljurnalistGala Premiilor Canalului CulturalRuxandra SireteanupictorTache BrăescuSmaranda Brăescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live