Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Jurnal Militar din 11.02.2017

Un detaşament de militari americani se dislocă în baza militară de la Mihail Kogalniceanu şi oferta educaţională a Ministreului Apărării Naţionale pentru 2017

Jurnal Militar din 11.02.2017

Articol de Cristian Dumitraşcu, 13 Februarie 2017, 11:13

Realizator: Cristi Dumitraşcu - Bună dimineaţa! Este, după multă vreme, astăzi va fi o ediţie fără un interviu al emisiunii, aşa cum v-am obişnuit, însă, tot după multă vreme, o ediţie nu cu unul, ci cu mai multe reportaje de instrucţie din tabere şi poligoane, de pe mare, de la munte, ceea ce trebuie să recunoaştem că nu se întâmplă în fiecare ediţie a jurnalului Armatei.

Înainte de toate, însă, îmi fac datoria importantă de a vă anunţa, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută, îm emisiunea realizată de Bogdan Silviu Răducan, de a vă anunţa, spuneam, despre locurile din învăţământul militar care anul acesta aşteaptă concurs tineri dornici să aleagă liceele, şcolile şi academiile militare, în baza prevederilor planului de şcolarizare în isntituţiile militare de învăţământ pentru anul 2017-2018. În perioada februarie-mai, centrele militare judeţene desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru instituţiile militare de învăţământ superior, postliceal şi liceal din subordinea Ministerului Apărării Naţionale. O sinteză de Gabriela Ivan.


Gabriela Ivan: Din cele 658 de locuri disponibile, 203 sunt la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, 159 la Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Braşov, 66 la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, 180 la Academia Tehnică Militară Bucureşti, 30 la Institutul Medico-Militar din capitală şi 20 la Institutul Medioc-Militar Târgu Mureş. Data limită de depunere a dosarelor pentru învăţământul militar superior este 14 aprilie.

AUDIO: Emisiunea jurnal militar din 11.02.2017

În cadrul instituţiilor militare de învăţământ postliceal sunt disponibile 411 locuri. La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I din Piteşti: 216, la Şcoala Militară de Maiştri Militari Subofiţeri a Forţelor aeriene Traian Vuia Boboc: 100, la Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale Amiral Ion Murgescu din Constanţa: 95. Data limită de depunere a dosarelor pentru învăţământul postliceal militar este 5 mai.

Nu în ultimul rând sunt disponibile câte 120 de locuri în fiecare liceu militar. Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba-Iulia şi Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova. Data limită de depunere a dosarelor pentru învăţământul liceal militar este de 24 mai. Pentru informaţii şi depunerea dosarului de candidat vă puteţi adresa Biroului informare-recrutare din cadrul centrelor militare judeţene.


Realizator: Da, mulţumesc Gabriela Ivan! Bună dimineaţa încă o dată! Ascultaţi "Jurnal militar", la Radio România Actualităţi. Actualitatea militară este o agendă plină, după cum vă spuneam şi la început. Militari din Forţele Terestre ale SUA dislocate în Europa au plecat săptămâna aceasta, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia, către Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii, în asigurarea securităţii flancului estic al NATO, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. Cei aproape 500 de militari americani fac parte din Batalionul I "Vulturii Luptători" şi au în dotare tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 de milimetri M109A6 Paladin. Aceştia vor efectua exerciţii de tragere întrunite, cu muniţie de luptă la nivel de pluton şi companie, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă "Smârdan" şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române, aparţinând Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă". Îl ascultăm pe comandantul acestui batalion, locotenent-colonelul Nicolae-Marius Moneanu.

Nicolae-Marius Moneanu: Aceste exerciţii fac parte din angajamentul Statelor Unite pentru asigurarea securităţii flancului de est în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve. La aceste exerciţii vor participa aproximativ 500 de militari americani, care vor desfăşura exerciţii de tragere şi antrenamente fără trageri de luptă. Activităţile care se vor desfăşura în comun vor fi, probabil, de tip FTX şi LFX, cu şi fără trageri de luptă la nivel pluton.

Realizator: L-am ascultat pe comandantul Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă", pe locotenent-colonelul Nicolae-Marius Moneanu.

Vă mai spun că unitatea de luptă americană va sosi în România un pic mai târziu, pentru că ea trebuia să ajungă... americanii trebuiau să ajungă vineri, dar vremea ne-a jucat feste. Este, totuşi, o ştire importantă. Generalul Alexandru Grumaz, aflat într-o emisiune, la colegi dintr-o televiziune, chiar a afirmat aseară că s-a trecut prea uşor peste acest fapt, peste această ştire. Nu este puţin lucru. Vor fi dislocaţi în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado. S-au dislocat apoi în Germania, la începutul lunii ianuarie. Această unitate va staţiona în România pentru nouă luni, după care va fi înclocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezenţă consistentă bazată pe rotaţia continuă în Europa.

Următoarea ştire de actualitate militară, ne îndreptăm atenţia către Forţele Navale Române, care au participat până astăzi, până ieri, la Exerciţiul multinaţional "Sea Shield 17". Exerciţiul a reunit aproximativ 2800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, evident România, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina, 17 nave de luptă şi 10 aparate de zbor, toate într-un raion de aproximativ 80.000 de kilometri pătraţi, pe Marea Neagră. Cu amănunte, şeful de Stata Major al exerciţiului, comandorul Mihai Panait.


Mihai Panait, comandor: Exerciţiul "Sea Shield 2017" a reprezentat o foarte bună oportunitate pentru comandamentul flotei în exersarea procedurilor standard NATO de planificare, conducere, evaluare şi analiza aducerii activelor militare în cele trei medii: antisubmarin, aerian şi la suprafaţă. Activităţile desfăşurate în perioada de antrenament în port au cuprins ateliere de lucru, workshop-uri, vizite oficiale la comandantul flotei, sau autorităţii civile reprezentative ale oraşului, vizite la Muzeul Marinei, dar şi un turneu de volei, Echipajele navelor străine au avut, astfel, oportunitatea să descopere parte din istoria noastră şi din tradiţiile româneşti.

Etapa cea mai importantă a exerciţiului însă a fost reprezentată de misiunile desfăşurate pe mare, într-un mediu provocator, datorită condiţiilor meteo grele - ceaţă, vânt şi mare de gradul 5-6. Am folosit acest prilej pentru a căli echiopajele navelor şi aici putem sublinia faptul că acest exerciţiu este pentru prima dată organizat şi desfăşurat în mijlocul anotimpului de iarnă. Comandamentul Flotei a condus exerciţiul din Centrul Naţional de Coordonare a Exerciţiilor Multinaţionale în Marea Neagră, cu profesionalism, cu un stat major cu ofiţeri din ţările partenere - Bulgaria, Grecia, Turcia şi Ucraina; de asemenea, pe mare Statul Major a grupării navale a fost ambarcat la bordul fregatei "Regele Ferdinand" şi a avut suportul ofiţerilor de legătură din Turcia şi Statele Unite ale Americii pentru coordonarea submarinului şi avioanelor de recunoaştere ale forţelor navale ale Turciei şi ale forţelor navale ale Statelor, din Europa - NAVIOR. Fregata "Regele Ferdinand 221", evaluată pentru că se continuă însă misiunea, conform transferului de autoritate şi a ordinului de misiune, până pe data de18 februarie, după terminarea exerciţiului "Sea Shield".

În concluzie, pot afirma cu mândrie, că exerciţiul a fost executat cu profesionalism şi a reprezentat o nouă şansă de a construi şi dezvolta relaţii puternice de cooperare şi de camaraderie între marinarii militari ai echipajelor navelor participante la exerciţii.

Realizator: L-am ascultat pe comandorul Mihai Panait, comandantul exerciţiului "Sea Shlied", care s-a încheiat, a fost în Marea Neagră cu o desfăşurare de forţe impresionante. Iată, vă aflaţi la Radio România Actualităţi. "Jurnal Militar", nouă şi cinsprezece minute aproape, l-am ascultat pe Mihai Panait, intră în scenă Claudiu Panait, nu are legătură cu Marina, este maior şi nu comandor, dar a fost într-o tabără de cercetare împreună cu 30 de militari din Batalionul 313 Cercetare în Adâncime - aşa se numeşte - "Burebista", au participat, aceşti militari, timp de două săptămâni, la tabăra de instrucţie la munte, la cabana militară Rânca şi să-l ascultăm, aşadar, pe ofiţerul de relaţii publice al acestui Batalion 313 "Burebista", maiorul Claudiu Panait.


Claudiu Panait: Pentru a face faţă unor conflicte armate hibride, viitoare, este necesară însuşirea la standarde ridicate a unor tehnici şi proceduri de supravieţuire şi acţiune în mediu ostile, unde adeversitatea reliefului şi condiţiile de luptă contribuie decisiv la susţinerea elementelor esenţiale ale puterii de luptă. Centrul de greutate al taberei de instrucţie la munte a fost un exercţiu tactic în teren, cu durata a 36 de ore, cu următoarele obiective operaţionale: realizarea şi desvoltarea capacităţilor subunităţilor de cercetare în adâncime, de a desfăşura acţiuni specifice în condiţii geoclimaterice diferite; verificarea şi perfecţionarea deprinderilor în organizarea şi executarea traiului în condiţii de izolare, concomitent cu amenajarea adăposturilor, procurarea şi prepararea hranei şi apei; însuşirea tehnicilor şi procedeelor de cercetare specifice condiţiilor de mediu, concomitent cu verificarea şi perfecţionarea deprinderilor în executarea cercetării detaliilor specifice terenului muntos; verificarea şi perfecţionarea deprinderilor în executarea cercetării unui obiectiv important, cunoaşterea teritoriului naţional în general şi a zonei de responsabilitate informativă; realizarea şi întărirea coeziunii subunităţilor de cercetare în adâncime şi creşterea nivelului de antrenament fizic al personalului.

Realizator: A fost Claudiu Panait, din Rânca, a transmis de acolo unde Batalionul 313 Cercetare a fost în tabără de două săptămâni.

Miercuri, 8 februarie, în prezenţa secretatului de stat pentru politică de apărare şi planificare, Mircea Duşa, şi a Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, s-a deşfăşurat autoevaluarea Statului Major General pe 2016, a fost prezentat o radiografie a stării structurilor din compunerea SMG a modului de îndeplinire a obiectivelor, a problemelor întâmpinate pe parcursul anului trecut şi a modului de gestionare a acestora, precum şi priorităţile pentru anul 2017.

Următorul subiect pe ordinea de zi, corespondenţa din Afganistan, a fost transmisă ieri de ofiţerul de relaţii publice al Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi", aflaţi în Kandahar, a fost difuzată în emisiunea "Veşti de acasă", de la Radio România Internaţional, după-amiază, dacă intraţi pe Facebook, pe "Ora Armatei", o puteţi asculta, eu vă spun atât, că veştile de la ai noştri sunt bune, vă invit acum să ascultaţi altceva, legat tot de militarii care au legătură cu Afganistanul, dar cei care urmează să plece de acolo, este vorba de infanterişti de la Iaşi, a transmis de la Redacţia Militară de Radio, din Copou, Adrian Gâtman:


Reporter: Adrian Gâtman - Trei misiuni de sprijin şi stabilitate în teatrul de operaţii Afganistan: una în cel din Irak, alte misiuni de menţinere a păcii în Angola, Bosnia şi Albania. Este, pe scurt, tabloul experienţei internaţionale a Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi, una dintre cele mai bune unităţi ale Armatei Române. Militarii ieşeni încep, în această lună, al patrulea tur de misiune în Afganistan, de data aceasta sub egida misiunii "Resolute Support". Misiunea, ce stă în faţa militarilor ieşeni, este o nouă provocare profesională şi personală pentru fiecare dintre ei. Chiar dacă sunt veterani ai teatrelor de operaţii, sau la prima misiune internaţională, "Lupii Negri" sunt încrezători şi ştiu că succesul misiunii stă în pregătire şi în forţa de grup: Caporal Zamfir Constantin, a câta misiune este aceasta?

Constantin Zamfir: A treia misiune. Prima în Irak, a doua în Afganistan şi, din nou, acum, în Afganistna.

Reporter: Cum crezi că va fi această a treia misiune pentru tine şi pentru subunitatea din care faci parte?

Constantin Zamfir: Când am început pregătirea, pot să spun că am luat-o de la zero, chiar dacă aveam în spate experienţa celor două misiuni. A fost cu totul nou. Cel mai greu a fost să mă despart de copii, am fată de 8 ani, băiatul de 1 an şi jumătate, deocamdată încă nu ştie prea mare lucru. Este greu. Despărţirea este grea, dar mă susţin de acasă şi totdeauna am avut sprijinul lor.

-: Sunt locotenent Vasileniuc Marius, locţiitorul comandantului Companiei 1 Protecţia Forţei GDA. Este prima misiune pentru mine şi, în egală măsură, este şi un obiectiv pentru care mi l-am setat, în urma finalizării Academiei Forţelor Terestre.

-: Sunt locotenent Gabriel Turculeţ, comandantul Batalionului 151 Infanterie - Proteţia Forţei. Ne pregătim să intrăm în teatrul de operaţii afganistan şi să fim în măsură să preluăm responsabilităţile de la Batalionul 341 Infanterie. Batalionul 151 Infanterie "Lupii Negri" va desfăşura o misiune în teatrul de operaţii Afganistan, pe o perioadă de 6 luni de zile, care va consta în special în asiguarea securităţii Aeroportului Kandahar şi a împrejurimilor acestuia, de a lucra cu partenerii afgani, cu forţele de securitate afgane, pentru a veni în sprijinul acestora şi a le oferi suportul nostru, pentru a le crea un climat mai stabil şi mai sigur în Afganistan.

Realizator: Pregătirea pentru misiunea pentru Batalionului 151 Infanterie - Protecţia Forţei, a revenit Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt", o responsabilitate, dar şi o onoare pentru această structură - aşa cum ne-a declarat comandantul ei, colonelul Dragoş Iacob.

Dragoş Iacob: Este un moment special în viaţa Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt" participarea la "Resolute Support" este o mare cinste şi o mare onoare, dar, în acelaşi timp, şi o mare responsabilitate. Suntem mândrii şi bucuroşi că am primit această misiune şi îmi doresc din tot sufletul ca la sfârşitul celor 6 luni, comandantul batalionului să poată raporta "Misiune îndeplinită!"

Realizator: "Ora Armatei - Jurnal Militar", 9 şi 20 de minute, din Iaşi trecem Carpaţii, ajungem tocmai la Sibiu, în poligonul de instrucţie Cârţişoara, sublocotentenţii aflaţi la cursul de bază, în cadrul Şcolii de aplicaţie pentru unităţ-sprijin de luptă generală "Eremia Grigorescu", din Sibiu, au executat trageri cu muniţie reală. Îl ascultăm mai întâi pe comandantul centrului de instruire pentru artilerie terestră şi artilerie antiaeriană colonelul Georgel Oprean.

Georgel Oprean: Executăm un exerciţiu tactic, cu trageri de luptă, cu plutonul antiblindate şi trageri de instrucţie şi apreciere cu plutonul antiblindate. Participă trei categorii de cursuri şi aş dori să mă refer, în primul rând, la cursul de bază Artilerie Terestră - 40 de sublocotenenţi, maiştri militari cls.II-a Artilerie Terestră şi elevi, viitorii maiştri de fapt, care se află la noi, la pregătire. Artileria este o armă frumoasă, este o armă reprezentativă a armatei, datorită ponderii sale, este a două armă din cadrul forţelor terestre, este dotată cu armament modern, bine înzestrată, instruită, este o forţă de sprijin de luptă a forţelor terestre, care acţionează toate formele de luptă şi sprijină luptă acestora. Această pregătire este în special practic aplicativă, pregătire teoretică, dar majoritatea orelor se defăşoară în teren, în laboratoare, în poligoane şi la simulatoarele pe care le avem la tehnica de artilerie.

-: Sunt sublocotenent Apostolu Alexandra Denisa, sunt artileristă. Mi-am ales arma la începutul Academiei, am fost impresionată de gurile de foc, este o armă puternică, cu o mare precizie, este principala armă de sprijin în Armata României, am fost impresionată de zgomot, în primul rând, am avut emoţii, dar am trecut peste.
Reporter: Ce spun părinţii, când le spuneţi "am ales artileria, trag cu tunul".
Denisa Alexandra Apostolu: Părinţii nu prea ştiu despre ce este vorba, dar prin ce văd şi ei la televizor, sunt impresionaţi şi ei, tot timpul mă încurajează, îmi transmit să am încrerede în mine şi să merg mai departe. Îmi doresc să rămân la trupă, să merg la instrucţie cu oamenii. Îmi doresc să rămân alături de ei. Pe parcurs, doresc să urmez cursurile de carieră şi să intru în rândul ofiţerilor superiori.

-: Sunt sublocotentent Beldea Raul Alin. Acest anternament ne ajută să ne perfecţionăm deprinderile practice, după ce am exersat foarte mult teoretic toate tragerile şi am învăţat toate procedeele şi documentele care trebuie făcute. Aici avem şansa ca, în sfârşit, să punem în practică tot ce am învăţat. Artileria este o armă foarte complexă, întruneşte atât procedee specifice de infanterie, cele de bază, cât şi cunoştinţele despre armamentul greu, de calibru mare şi, mai mult decât atât, învăţăm chiar şi despre procedeele de cercetare.

Realizator: Un reportaj de Mădălina Ilinca, colega noastră, redactor şef la emisiunea de televiziune "Pro Patria" de pe TVR 1, pe care o puteţi urmări mâine dimineaţă.la final de emisiune vă invit în tabără, ca pe vremuri, în tabăra studenţilor Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", din Sibiu, studenţii se instruiesc în poligonul din Crinţ pentru ducerea luptei în teren muntos, supravieţuirea în condiţii de izolare, învăţând, totodată, să schieze. Aceeaşi Mădălina Ilinca a realizat şi reportajul următor, în cele câteva zile în care a stat în mijlocul studenţilor.

-: Bună ziua, sunt subloctonent ustine Crépin, din cadrul Şcolii Militare Interarme, de la Saint-Cyr, din Franţa. Am absolvit cursul de bază pentru ofţeri şi mă aflu în România, în cadrul unui stagiu de pregătire pentru a-mi îmbunătăţii limba englză, pentru a cunaşte altă ţară şi o altă armată. Sunt pentru prima oară în România şi într-o ţară din Europa de Est. Sunt abia la început, dar, pe zi ce trece, mă acomodez tot mai bine. De asemena, este pentru prima dată când schiez, aşa că profit cât pot şi sunt recunoscătoare pentru ocazia de a mă antrena, în acest fel, în România.

-: Bogdan Cerneştean, sunt la Academia Forţelor Terestre /.../ economico-financiar, am mai luat schiuri în picioare de câteva ori, dar acum mi-am perfecţionat foarte bine tehnica şi am învăţat lucruri noi.

-: Faur Diana şi sunt studentă la Academia Forţelor Terestre "Nicoale Bălcescu" Sibiu.

Reporter: Prima dată pe schiuri?

Diana Faur: Da, prima dată şi sunt suprinsă, având în vedere că este o experienţă foarte frumoasă. Nu mă aşteptam să-mi placă aşa mult şi domnii instructori ne-au ajutat foarte mult, ne-au susţinut şi chiar mă bucur că sunt aici, astăzi, împreună cu colegii mei.

Reporter: Ai avut emoţii, când ai aflat că o să vii în Crinţ, o să faci instrucţie?

Diana Faur: Da, sincer, îmi era foarte groază, şi de marş, şi de tot, nu ştiam la ce să mă ăştept aici, însă tot răul spre bine, să zic aşa, ideea de rău şi este este o experienţă foarte frumoasă, care, sunt sigură că o să rămână o amintire plăcută pentru noi. Am fost în liceul civil şi mi-a fost puţin mai greu la început cu acomodarea, cu programul, cu tot, dar am fost dispusă să învăţ şi acum nu mai am probleme.

-: Sunt locotenent-colonel Ovidiu Simuleac, instructor superior în Caredra de Pregătire Militară, în Academia Forţelor Terestre.

Reporter: V-am văzut în mijlocul studenţilor, v-am văzut cum îi învăţaţi tehnicile pentru a schia.

Ovidiu Simuleac: Sunt deja 20 de ani, mi-au trecut prin mână mai multe generaţii, sper ca fiecare dintre ei, la rândul lor, să ajungă la unităţile unde sunt, să folosească ceea ce au învăţat aici. Cred că schiul este unul dintre cele mai dure sporturi, pentru că necesită forţa umană, nu le poţi folosi în altă parte şi se pot învăţa doar pe sezonul rece şi în condiţii speciale de munte. Când ajungi după o săptămână întreagă de pregătire, este frumos, când îi vedem pe toţi că pot să coboare pe pârtie.

Reporter: Ce vă spun când se întorc în Academie, după zilele petrecute la Crinţ?

Ovidiu Simuleac: Cred că ce îmi spun pe timpul instruirii, că le este foarte greu şi se plâng şi îi înţeleg, la genunchi, musculatura, toate... şi mai puţin faptul că apar şi accidentările, este un lucru normal. După ce cobor şi mă întâlnesc cu ei la celelalte sporturi pe care le practică - înotul, sau contact - artele marţiale, îmi spun că este un lucru benefic pentru ei.

Realizator: Mădălina Ilinca şi reportajul cu stundeţii militari din Crinţ. Atât pentru astăzi, "Jurnal militar" a fost până aici, sunt Cristian Dumitraşcu, vă salut regulementar şi vă spun să va fie bine, să ne auzim săptămâna viitoare, sănătoşi!

Jurnal Militar 24 Martie 2020, 16:47

Angajari temporare in sistemul medico-militar

Ministerul Apararii Nationale face angajari temporare in sistemul medico-militar

Angajari temporare in sistemul medico-militar
Jurnal militar 1 Februarie
Jurnal Militar 02 Februarie 2020, 15:30

Jurnal militar 1 Februarie

O nouă producție marca "Ora Armatei", în al 80-lea an de emisiune la radioul public. Ediţia include un interviu realizat în...

Jurnal militar 1 Februarie
Jurnal Militar editia din 18 ianuarie 2020
Jurnal Militar 20 Ianuarie 2020, 12:38

Jurnal Militar editia din 18 ianuarie 2020

Editie cu invitate in studio: locotenent Alexandra Vîrlan si locotenent Mirela Vâță

Jurnal Militar editia din 18 ianuarie 2020
"Jurnal militar" - ediţia din 21 decembrie
Jurnal Militar 21 Decembrie 2019, 15:21

"Jurnal militar" - ediţia din 21 decembrie

Ediție specială dedicată împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, invitat în studio istoricul Florian...

"Jurnal militar" - ediţia din 21 decembrie
"Jurnal militar" 7 decembrie: Summitul NATO de la Londra
Jurnal Militar 07 Decembrie 2019, 17:27

"Jurnal militar" 7 decembrie: Summitul NATO de la Londra

"Jurnal militar" 7 decembrie: Summitul NATO de la Londra
Emisiunea Jurnal Militar din 16.12.2017
Jurnal Militar 22 Ianuarie 2018, 14:39

Emisiunea Jurnal Militar din 16.12.2017

Secvente dintr-un interviu realizat de Alexandru Leaua cu Majestatea Sa, Regele Mihai I, la Palatul Elisabeta din Bucuresti,...

Emisiunea Jurnal Militar din 16.12.2017
Emisiunea Jurnal Militar din 09.12.2017
Jurnal Militar 20 Ianuarie 2018, 14:32

Emisiunea Jurnal Militar din 09.12.2017

In memoria Majestatii Sale, Regele Mihai I; In memoria generalului Constantin Didulescu.

Emisiunea Jurnal Militar din 09.12.2017
Emisiunea Jurnal Militar din 04.12.2017
Jurnal Militar 29 Decembrie 2017, 17:55

Emisiunea Jurnal Militar din 04.12.2017

Ziua Naţională, la parada militară din Bucureşti; expoziţia de fotografie, realizată de colegul Ilie Pintea în Kandahar, în...

Emisiunea Jurnal Militar din 04.12.2017