Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Cristina Moise, Buzău

2 Decembrie 2009
Vizualizari: 3324
Comentează add

...despre o tocăniţă aparte, a cărei ingredient principal e "sufletul de român".

Jurnal de decembrie, cu Cristina Moise... Jurnal de decembrie, cu Cristina Moise... - Conține audio Jurnal de decembrie, cu Cristina Moise... - Conține galerie foto

Tocăniţa naţională cu suflet de român s-a născut pe 1 Decembrie, de ziua noastră naţională, a noastră a românilor.

Şi s-a născut la Buzău, în Sărata Monteoru, din ceapă de Buzău, ţelină, morcov, cartofi, ….dar mai bine ascultaţi şi notaţi, căci aşa am făcut şi eu. Ingredient de bază: sufletul de român. Şi dacă iau la numărat românii care au pus ulei în ceaun, au pus ceapă la călit, pe cei cu morcovii, pe cei care au fript cârnaţii de Pleşcoi şi plus pe cei care au mâncat, păi să ştiţi că au fost  peste 300 de suflete care au dus la desăvârşirea tocăniţei naţionale de Buzău.


Regia a aparţinut ANTREC România, bucătar şef, de fapt preşedinte Cristina Partal, în colaborare cu filiala Buzău, preşedinte mamă, Poliana Partal.

La Monteoru nu a fost criza deloc, iar gazde de la câteva zeci de pensiuni din judeţ au pus pe masă în moment de gală sarmale în bostan, ied impănat, raţă sălbatică aruncată pe pat de varză dulce, ruladă spânzurată, murături, ghebe, plăcinte rumene îmbibate cu secrete de coacere şi frământare…

Totul la Căsuţa cu pridvor, într-un eveniment ANTREC România şi filiala Buzău, partener media Radio România Actualităţi. Acolo a fost şi Cristina Moise, care vă propune un reportaj...delicios.
 


Etichete ANTRECpensiunibuzaumancare traditionala

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live