Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ioan Suciu

23 Decembrie 2010
Vizualizari: 1781
Comentează add

Zeci de mii de stele ale Crăciunului au răsărit la Arad, cultivate de o familie de horticultori.

JURNAL DE DECEMBRIE. Arad. JURNAL DE DECEMBRIE. Arad. - Conține audio JURNAL DE DECEMBRIE. Arad. - Conține video JURNAL DE DECEMBRIE. Arad. - Conține galerie foto

O familie de horticultori din Arad a cultivat peste 10.000 de Crăciuniţe sau Nicolas Virag (floarea lui Nicolae) cum le spun ungurii şi Weihnacht Sterne (steaua nordului) cum le zic şi nemţii.

 

Pentru a ajunge să se dezvolte, florile Steaua Crăciunului cultivate de familia Palasthy Angela şi Laci, au nevoie de căldură, lumină si apă cu măsură.

 

Tot aceştia pun colinde florilor ca ele să simtă şi să crească armonios. Frunzele Crăciuniţelor se înroşesc atunci când se apropie Crăciunul. Aceste flori gingaşe şi roșii  sunt făcute cadou atunci când se merge în vizită la familii apropiate sau chiar la prieteni în timpul sau în preajma marii sărbători a Naşterii Domnului.

 

Prezenţa Crăciuniţelor întregeşte atmosfera de sărbatoare alături de mirosul de scortişoară, de şrudel şi de vin fiert.   Mai multe detalii aflaţi într -un material realizat de Ioan Suciu.


Etichete jurnal de decembriecrăciunițeflorihorticulturăArad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live