Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Septembrie 2017
Vizualizari: 762
Comentează add

Preşedintele Comisiei Europene crede că că România şi Bulgaria trebuie să fie primite rapid în spaţiul Schengen

Juncker: În uniunea egalilor nu pot exista cetăţeni de categoria a doua

-

În plenul Parlamentului European, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat astăzi că România şi Bulgaria trebuie să fie primite rapid în spaţiul Schengen şi, în contextul discuţiilor despre viitorul Uniunii, a promis că în 2018 va acorda o atenţie deosebită ţării noastre, care îşi va serba Centenarul.

În discursul său despre starea Uniunii, Jean-Claude Juncker a cerut României ca în 2019, pe 30 martie, la o zi după ce Marea Britanie va fi ieşit din Uniunea Europeană, să organizeze la Sibiu un summit la care să se discute despre viitorul forului comunitar.

Preşedintele Comisiei Europene a pledat astăzi în discursul său pentru drepturi egale ale tuturor cetăţenilor Uniunii. Juncker nu poate accepta ca alimente de calitate inferioară să fie vândute cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est sau ca muncitorii din Est să fie plătiţi mai puţin decât colegii lor occidentali.

În acelaşi context al drepturilor egale pe care trebuie să le aibă toţi europenii, şeful Executivului Comunitar, Jean-Claude Juncker, s-a referit şi la criza vaccinurilor împotriva rujeolei: 

Jean-Claude Juncker: "Într-o uniune a egalilor, a egalităţii, nu pot exista cetăţeni de categoria a doua. Este inacceptabil ca în 2017 să existe în continuare copii care mor de boli ce ar fi trebuit eradicate de mult în Europa.

Copiii din România sau Italia trebuie să aibă acelaşi acces la vaccinuri antirujeolă, ca şi ceilalţi copii din Europa, fără doar şi poate. De aceea lucrăm cu toate statele membre să suţinem eforturile naţionale de vaccinare. Decese care ar putea fi evitate nu trebuie să se mai întâmple în Europa."


Etichete Jean-Claude Junckerpreşedintele Comisiei Europenediscursplenul Parlamentului European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live