Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

1 Iulie 2017
Vizualizari: 1377
Comentează add

Temperaturile depăşesc acum 35 de grade în majoritatea regiunilor şi ar putea ajunge până la 44 de grade, chiar mai ridicate la nivelul solului în marile oraşe.

Jumătate din țară, sub Cod Roșu de caniculă

catalina-cretu

Valul de căldură care afectează cea mai mare parte a ţării se accentuează de la o oră la alta.

Temperaturile depăşesc acum 35 de grade în majoritatea regiunilor şi ar putea ajunge până la 44 de grade, chiar mai ridicate la nivelul solului în marile oraşe.

De altfel, din această dimineaţă este în vigoare un Cod roşu de caniculă, valabil pentru jumătate din ţară, inclusiv Capitala.

Avertizarea se menţine până diseară, alături de Codul portocaliu, care vizează alte câteva judeţe din nordul Moldovei şi vestul Olteniei. Cătălina Creţu urmăreşte subiectul.

Reporter: Astăzi se anunță a fi una dintre cele mai toride zile ale acestei veri. Meteorologii au prognozat temperaturi extreme care depășesc cu mult maximele unui început de iulie. 19 județe din sudul și estul țării, inclusiv Bucureștiul sunt sub Cod roșu de caniculă.

Mihai Timu, meteorolog: În aceste zone ne așteptăm frecvent la maxime cuprinse între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei chiar valorile termice vor urca spre 42-44 de grade.

Reporter: Este pentru a treia oară în istorie când Administrația Națională de Meteorologie emite o astfel de avertizare. Cea mai ridicată temperatură, de 44,3 grade fiind înregistrată până în prezent pe 24 iulie 2007, la Calafat.

Autoritățile au luat măsuri pentru diminuarea efectelor caniculei, cum ar fi înființarea unor puncte de prim ajutor și asigurarea apei potabile.

Camioanele de mare tonaj nu au voie să circule astăzi pe drumurile publice afectate de caniculă, iar trenurile merg cu viteză redusă.


Etichete calduracaniculacod rosumedicibucurestianmcalafatapa potabilaprim ajutorcamioane de mare tonaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live