Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

2 Ianuarie 2012
Vizualizari: 4415
Comentează add

Biroul Federal de Statistică din Germania a publicat un raport care indică faptul că în 2011, din aproape 82 de milioane de locuitori, peste 41 de milioane au avut un loc de muncă.

"Jumătate din populaţia Germaniei" angajată activ în muncă

florin-matei

Foto: Agerpres.

Numărul de persoane care au un loc de muncă în Germania a atins un record în 2011, depăşind pentru prima dată pragul de 41 de milioane, potrivit cifrelor publicate luni de Biroul Federal de Statistică, citat de AFP.

La o populaţie de aproximativ 82 de milioane de locuitori, în medie 41,04 milioane de rezidenţi din Germania - unul din doi - au lucrat anul trecut, ceea ce reprezintă o creştere de 535.000 sau 1,3% pe an, potrivit acestor cifre.

Cifrele indică o creştere constantă în ultimii ani a numărului persoanelor angajate, criza nefiind resimţită asupra forţei active de muncă.

Germania a înregistrat în 2011 şi o scădere a numărului şomerilor cu aproximativ 550.000.

Foto: Dinamica ocupării forţei de muncă în Germania în 2011. Sursă: Biroul Federal de Statistică din Germania. Click pe imagine pentru mărire.

Dacă se includ şi cei frontalieri, 41,09 milioane de persoane au fost angajate în Germania în 2011.

Piaţa forţei de muncă din Germania a beneficiat de redresarea dinamică a economiei după recesiunea din 2009 şi apare în plină formă, cu o rată a şomajului sub 7%, la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani.

Procentul de angajări a crescut în aproape toate sectoarele economice în 2011.

Serviciile sunt de departe cel mai mare sector de activitate german, cu 74% din active, în timp ce ponderea industriei  (exclusiv construcţiile) a atins 18,7% anul trecut faţă de 5% în 1991, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

Agricultura a deţinut cea mai scăzută pondere, de numai 1,6%.

Foto: Ocuparea forţei de muncă în Germania în 2011 pe sectoare economice. Sursă: Biroul Federal de Statistică din Germania. Click pe imagine pentru mărire.


Etichete Germaniamuncăangajaţişomeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live