Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

3 Octombrie 2018
Vizualizari: 700
Comentează add

Experţii spun că multe dintre leagănele şi toboganele din Capitală au depăşit demult termenul de garanţie şi necesită reparaţii de specialitate.

"Jumătate din locurile de joacă din Bucureşti, pericol pentru copii"

catalin-radu

Foto: Agerpres.

În jumătate dintre locurile de joacă din Bucureşti nu este complet asigurată siguranţa copiilor.

Experţii spun că multe dintre leagănele şi toboganele din Capitală au depăşit demult termenul de garanţie şi necesită reparaţii de specialitate.  

Experţii în echipamente de distracţie susţin că cele mai multe probleme sunt întâlnite la toboganele tubulare din plastic care sunt sparte, reparate cu metal sau care prezintă rupturi la îmbinarea dintre tronsoane, dar şi existenţa în parcuri a toboganelor metalice care sunt interzise din 2010.

Ei mai atrag atenţia că multe dintre echipamentele de joacă sunt depăşite ca uzură, termenul de garanţie fiind de maximum 10 ani şi totuşi ele nu au fost înlocuite până acum.

Experţii mai spun că persoanele care asigură mentenanţa acestor echipamente de joacă nu au experienţă, iar reparaţia acestora nu este făcută corespunzător, punând, uneori, în pericol securitatea copiilor.

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au precizat că ultimul control tematic privind respectarea prevederilor legale în spaţiile de joacă pentru copii a fost făcut în urmă cu patru luni de zile în toată ţara, inclusiv în Municipiul Bucureşti.

La cei 288 de operatori economici controlaţi s-au constat atunci 243 de abateri de la respectarea prevederilor legale şi au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 400 de mii de lei.


Etichete joacăcopiigrădiniţălocuri de joacabucurestipericoltoboganesiguranta copiilorleagane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live