Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

21 Februarie 2021
Vizualizari: 220
Comentează add

Autoritățile spun că Timișul se menţine în zona roșie și pentru că aici se testează în continuare foarte mult.

Judeţul Timiş se menţine în zona roşie

alina-bujanca

  

Ieri au fost anunțate 2721 de cazuri noi de COVID din peste 31.000 de teste. Au fost însă și aproape 2.8000 de persoane declarate vindecate.
 
Crește numărul persoanelor decedate în urma infectării.
 
Ieri au fost raportate încă 57, iar 963 de pacienți sunt internați acum la terapie intensivă, cel mai ridicat nivel din această săptămână.
 
În ceea ce privește incidența îmbolnăvirilor în județul Timiș, continuă să fie singurul care figurează ca zonă roșie cu aproape patru cazuri la mia de locuitori cumulat în ultimele 14 zile.
 
Corespondenta noastră, Alina Bujancă, are mai multe informații.
 
Reporter: Autoritățile spun că Timișul se menţine în zona roșie și pentru că aici se testează în continuare foarte mult. Zilnic, se realizează între 2.500 și 3.000 de probe, reprezentând aproape 10% din toate testele efectuate la nivel național.
 
Şase din cele 244 de persoane depistate pozitiv în 24 de ore sunt cadre medicale de la Spitalul Județean din Timișoara și de la Centrul medical Buziaș, jumătate din noile cazuri de îmbolnăviri sunt în municipiul reședință de județ, unde incidența a ajuns la peste cinci la mia de locuitori.
 
Cea mai mare rată de infectare se înregistrează în localitatea Nițchidorf, aproape 14. Aceasta se află în carantină, la fel ca și alte trei localități: Şag, Dumbrăvița și Șandra.
 
Unii primari sunt nemulțumiți de restricțiile impuse și spun că acestea sunt ineficiente din cauza mobilității populației care, în mare parte, lucrează la Timișoara sau în zonele limitrofe.
 
Dumbrăvița se află pentru a treia oară în carantină anul acesta, iar primarul Horea Bogarin a înaintat acțiune în instanță împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență pentru anularea acestei măsuri, după ce părinții elevilor din comună au inițiat o petiție online împotriva întoarcerii la cursurile din fața calculatorului.
 
(PH)
 

Etichete Timiszona rosietestaricovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live