Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

10 Noiembrie 2020
Vizualizari: 157
Comentează add

Județul Sibiu - pe primul loc la rata infectărilor cu noul coronavirus

carmen-vulcan-sibiu

 Sibiu. Foto: sibiu.ro.

Județul Sibiu este pe primul loc în țară în ceea ce privește rata infectărilor cu noul coronavirus - 6,6 cazuri la mia de locuitori. În județ doar un singur sat, Colun, care are incidența de 14,85 la mie este în carantină. Alte 16 localități, majoritatea sate, sunt în carantină parțială, deși unele au o incidență care depășește nouă la mie.

Autoritățile județene au analizat evoluția situației epidemiologice și au considerat că nu se impun măsuri suplimentare față de cele aflate în vigoare de ieri. În municipiul Sibiu, numărul cazurilor de coronavirus a crescut constant, dar, deocamdată, nu se pune problema carantinei, așteptându-se rezultatele noilor restricții. În schimb, spitalele fac față cu greu numărului mare de pacienți internați cu COVID, după cum transmite corespondentul RRA Carmen Vulcan.

Reporter: Cea mai mare presiune este pe secțiile de Terapie Intensivă, unde orice pat eliberat, din păcate cu rare excepții, numai printr-un deces, este imediat ocupat de un alt pacient în stare critică. La ora actuală, în întreg județul Sibiu sunt funcționale doar 19 locuri de ATI pentru adulții cu COVID. Deși au trecut nouă luni de la începutul pandemiei, Spitalul Județean, aflat în linia întâi, are astăzi același număr de paturi de Terapie Intensivă ca în primăvară, recunoaște managerul Spitalului Liliana Coldea.

Liliana Coldea: Am 12 paturi de ATI care sunt funcționale, 12 paturi care erau de când a început pandemia. Structura modulară a doua a fost deschisă, este în pregătire pentru paturile de terapie intensivă, iar la sfârșitul săptămânii sperăm să vină stația de oxien, pentru că este cea care ne împiedică deschiderea efectivă a acestor paturi de terapie intensivă.

Reporter: De câteva săptămâni, în curtea spitalului județean au fost montate două containere modulare, cu 30 de locuri, pentru a suplimenta numărul de paturi pentru pacienții cu COVID. Unul dintre ele va deveni structură de Terapie Intensivă, dar abia după ce va fi achiziționată și pusă în funcțiune noua stație de oxigen.

(PH)


Etichete Sibiuinfectaricovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live