Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 336
Comentează add

Nu sunt epidemiologi aproape deloc, în condițiile în care este mare nevoie de ei în actualul context sanitar. Nici medici de familie nu prea sunt, mai ales în mediul rural.

Judeţul Sălaj duce lipsă de medici specialişti

adrian-lungu-salaj

   Foto: Arhivă RRA

Lipsesc medicii specialişti în judeţul Sălaj. Nu sunt epidemiologi aproape deloc, în condițiile în care este mare nevoie de ei în actualul context sanitar. Nici medici de familie nu prea sunt, mai ales în mediul rural.

Reporter: Adrian Lungu - Criza de epidemiologi s-a agravat în Sălaj, mai ales în ultimele luni. 

Medicul Ligia Marincaș, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj: Din păcate, nu este o problemă de o zi sau de două, este o problemă mai veche a sistemului. Nu au fost specialişti sau specialiștii care au fost, în timp, au ales alte domenii, alte specialități.

Reporter: Criza de epidemiologi este greu de soluţionat, mai ales în această perioadă.

Ligia Marincaş: S-au făcut solicitări pentru delegarea sau transferarea pe durată determinată a unor persoane, dar, din păcate, este o bătălie pentru epidemiologi în această perioadă. Cel care are un epidemiolog în spital, dacă mai are și unul sau doi, trei în DSP, se poate declara satisfăcut din punct de vedere al categoriilor de personal. Ţin să vă spun că suntem puțini care am rămas în DSP-uri, extrem de puţini: unul, doi pe județe.

Reporter: Sălajul duce lipsă de mai multe categorii de medici specialiști, inclusiv de medici de familie de care este atâta nevoie, mai ales în mediul rural.


Etichete (ph)salajlipsamedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live