Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iulie 2018
Vizualizari: 1010
Comentează add

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi ministrul apelor, Ioan Deneş, au vizitat zona Băcel

Județul Covasna, grav afectat de inundații

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Probleme mari au fost şi în judeţul Covasna.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi ministrul apelor, Ioan Deneş, au vizitat zona Băcel, după ce digul de protecţie de pe malul drept al râului Tărlung a cedat sub presiunea apelor.

Corespondenta noastră, Oana Negrea, relatează.


Reporter: Oana Negrea - Cele mai grave probleme au fost înregistrate în satele Băcel din comuna Chichiş şi Lunca Mărcuşului din comuna Dobârlău, care au fost inundate după ce digul de protecţie după malul drept al râului Tărlung a cedat sub presiunea apelor:


-: Păi, s-a rupt o bucată din dig şi cu toată populaţia care am putut, s-a dat alarma la primărie, şi ne-am deplasat la faţa locului şi am pus saci cu nisip, dar ne-a depăşit situaţia, că deja a ieşit Tărlungul.


-: Au mai fost inundaţii, dar aşa mare n-a fost niciodată ca acuma. Pomperii, jandarmii ne-au scos afară din case cu animale cu tot.


Reporter: Cum este acasă, până unde a ajuns apa?


-: Este la un metru jumate.


Reporter: Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat, a vizitat azi-noapte şi azi dimineaţă localităţile afectate, după ce ieri zona a fost inspectată de ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş.


Raed Arafat: Apele s-au retras mult mai mult decât azi-noapte, dar încă nu s-au retras destul că se permite intervenţia corectă care trebuie să o facă pompierii. Sunt mai multe case afectate. Am vorbit cu inspectorul general, să suplimentăm numărul motopompelor portabile, care se folosesc pentru scoaterea apei de la case.


Etichete covasnainundatiiraed arafatcomuna dobarlaupompierijandarmiioan denesraul tarlung

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live