Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Ianuarie 2021
Vizualizari: 86
Comentează add

Judeţul Constanţa, afectat de viscol.

Judeţul Constanţa, afectat de viscol

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă/ Mihai Bădescu

Încă trei ore de ninsori viscolite în şase judeţe din sud-estul ţării - meteorologii au prelungit codul galben până la ora 10:00 pentru Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila şi parţial Ilfov şi Călăraşi.

Mai multe sectoare de drumuri sunt închise şi acum, pe altele sunt restricţii, iar zeci de localităţi nu au energeie electrică.

Despre situaţia din judeţul Constanţa are mai multe informaţii acum, în direct, corespondentul nostru Sorin Cealera. Bună dimineaţa!

Reporter: "Bună dimineața! A fost, într-adevăr, o noapte lungă, după o zi și mai lungă pe drumurile din județul Constanța. Echipele drumarilor, alături de pompierii de la ISU, medici și paramedici, polițiști și jandarmi au intervenit pentru salvarea persoanelor rămase blocate în zăpadă și aducerea lor în locuri sigure, iar la această oră nu mai sunt autovehicule și nici persoane blocate pe drumuri din cauza viscolului. Au fost mobilizate peste 100 de utilaje de deszăpezire, iar în cele mai afectate locuri, acestea au facilitat accesul mașinilor de salvare către localitățile unde se aflau bolnavi. Un bărbat cu probleme cardiace a fost salvat. De asemenea, două femei însărcinate blocate în trafic din cauza viscolului au fost preluate de șenilatele Regiei Județene de Drumuri și Poduri. Tot cu ajutorul utilajelor de deszăpezire, un echipaj de la ambulanță a intervenit în satul Nuntaşi pentru a ajuta o femeie intrată în travaliu să nască. De asemenea, cu puțin timp în urmă, la ora 5:00, mai exact, nu mai era nicio persoană blocată în trafic și nu au existat probleme medicale grave, din fericire, sau copii care să aibă probleme din cauza viscolului în mașinile blocate în trafic. Drumurile rămân însă în continuare închise în marea lor majoritate, urmând ca în cursul zilei de astăzi și în funcție de evoluția vremii să fie deschise, pentru că este cod galben de ninsori și viscol până la ora 10:00, cel puțin pentru județul Constanța. Utilajele acționează pe şapte tronsoane de drumuri naționale, între Agigea și Negru Vodă, Cernavodă și Murfatlar, Hârșova și Mihail Kogălniceanu, Ostrov și Murfatlar și alte 26 de drumuri județene și un drum comunal. Sunt în continuare localități fără curent electric. Compania de electricitate a lucrat toată noaptea pentru a încerca să remedieze problemele, însă la această oră, nouă localități sunt în continuare afectate de lipsa curentului electric. Și de ultimă oră, apropo de activitatea pompierilor și salvatorilor, cei de la ISU au avut o intervenție și la Medgidia, unde a explodat o centrală termică într-un bloc. Un bărbat a fost preluat și transportat la spital cu arsuri de gradul 2, iar o femeie, de asemenea, a fost transportată. Celelalte persoane aflate în bloc s-au autoevacuat."


Etichete deszăpezireninsoarezăpadăviscol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live