Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

3 Noiembrie 2020
Vizualizari: 201
Comentează add

Cele mai multe noi cazuri depistate sunt în Alba Iulia, unde incidența trece de 7 la mia de locuitori și municipiul Sebeș, cu o incidență de 6,96.

Judeţul Alba: Rata de infectare, peste patru la mia de locuitori #Covid

andreea-bogdan

Pragul incidenței cazurilor de COVID cumulată la 14 zile, de la care purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise devine obligatorie, va scădea de la trei cazuri la mia de locuitori la 1,5 cazuri la mie.

Hotărârea a fost luată ieri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și va trebui aprobată de Guvern. Autoritățile încearcă astfel să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Unul dintre județele cu cele mai mari rate de infectare este Alba, unde s-au depășit patru cazuri la mia de locuitori. Cea mai gravă situație este în municipiul reședință de județ.

Cele mai multe noi cazuri depistate sunt în Alba Iulia, unde incidența trece de 7 la mia de locuitori și municipiul Sebeș, cu o incidență de 6,96. Incidența este de peste șase și la Cugir și la Blaj.

Cifrele nu arată bine nici în mediul rural: cea mai mare incidență fiind în comuna Ciugud - 8,25. În toate localitățile în care incidența trece de 1,5 și respectiv 3 la mia de locuitori s-au luat o serie de măsuri.

175 de unități de învățământ din Alba funcționează în scenariul 3, adică în sistem online.

Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise. De asemenea, au fost închise restaurante, cafenele, iar evenimentele private, spectacolele, concertele sunt interzise.

De altfel, la nivelul județului Alba a fost întocmit și un plan de acțiuni al Grupei de coordonare, astfel că s-au intensificat activitățile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ieri, 143 de persoane au fost sancţionate pentru lipsa măștii.

Luni, în Alba, au fost raportate 171 de cazuri noi de COVID-19, din 617 probe prelucrate.

Numărul total al testelor efectuate în județ a trecut de 104.000.

(RS)


Etichete alba iuliaalbainfectaricoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live