Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Februarie 2021
Vizualizari: 145
Comentează add

Judeţul Timiş se află în continuare în zona roşie.

Judeţul Timiş se află în continuare în zona roşie

radiojurnal

     Foto: Arhiva/ MApN

Județul Timiș este în continuare în zona roșie, cu 3,51 de cazuri noi de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile, indice ușor mai mare decât în ziua precedentă.

Zece focare sunt acum active în județ, în special în centre sociale și spitale.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, susține că și alte regiuni ar putea avea incidența cazurilor mult mai mare dacă ar efectua mai multe teste.

El a explicat că în acest moment, în Timiș, numărul de teste efectuate zilnic este dublu față de media pe țară, după cum transmite corespondenta RRA Alina Bujancă: "Două noi focare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au apărut ieri în județul Timiș la ISU Banat, unde sunt opt cazuri, și la un cămin privat pentru bătrâni din Timișoara, unde s-au depistat cinci cazuri. Astfel, numărul focarelor active a ajuns la zece, majoritatea în centre sociale și spitale. Ieri, au fost înregistrate 240 de teste pozitive, dintre care jumătate în Timișoara, unde rata de infectare a ajuns la 4,3. Primarul Dominic Fritz a declarat că motivul pentru care Timișul este singurul județe roșu din țară este faptul că aici se testează de două ori mai mulți decât media națională.


Dominic Fritz: "Cred că este o problemă că în alte părți ale țării ne mințim singuri că totul este în regulă. Deci noi, în județul Timiș, testăm dublu față de media națională. 10% din toate testele din România sunt făcute în județul Timiș, așa că nu este nicio surpriză că aici și cazurile detectate sunt mai multe."


Reporter: Dominic Fritz a cerut o politică unitară de testare la nivel național, precum și publicarea datelor cu numărul testelor efectuate în fiecare județ. La ultima raportare, în Timiș s-au efectuat 2.000 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar la nivel național au fost prelucrate de circa 22.000 de teste PCR și 8.000 de teste rapide."


Etichete viruscarantină(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live