Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 177
Comentează add

Județul Sibiu nu a făcut publice informații despre câte centre de vaccinare vor fi operaționalizate.

Județul Sibiu nu a făcut publice informații despre centrele de vaccinare

radiojurnal

  Foto: gov.ro.

Nu toate județele se declară însă pregătite să înceapă cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID.

Autoritățile din Sibiu, spre exemplu, nu au anunțat încă nici unde vor funcționa centrele de imunizare, nici câte vor fi acestea sau ce program vor avea.


Reporter: Carmen Vulcan -" Deşi începe etapa a doua de vaccinare anti-COVID, în județul Sibiu nici Direcția de Sănătate Publică și nici Prefectura nu au făcut până acum publice informații despre câte centre de vaccinare vor fi operaționalizate, care este stadiul lor de pregătire și nici când se vor face primele vaccinări din această fază.

Inițial în județul Sibiu erau prevăzute să fi înființate 19 centre de vaccinare pentru etapa a doua, majoritatea în sălile de sport ale unor școli, la care însă s-a renunțat pe ultima sută de metri, cel puțin în municipiul Sibiu.

Primăria a anunțat că a amenajat doar patru din cele opt centre de vaccinare în oraș, toate la Complexul expozițional Redal Expo, unde vor funcționa în total 20 de puncte de vaccinare.

Potrivit primăriei, cele patru care au rămas în listă, toate în același complex expozițional pe strada Sebastian Bach, au fost dotate cu scaune, paturi, paravane despărțitoare, termometre digitale, truse de prim ajutor, dar și cu computere și imprimante pentru eliberarea adeverințelor de vaccinare.

În schimb nu se știe încă ce personal va deservi aceste centre de vaccinare.

Pentru contractarea acestor servicii, reprezentanții primăriei spun că așteaptă actul normativ care reglementează recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare."


Etichete vaccin(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live