Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Martie 2018
Vizualizari: 1248
Comentează add

Judeţele Teleorman şi Giurgiu sunt afectate de inundaţii, în urma încălzirii bruşte a vremii.

Judeţele Teleorman şi Giurgiu sunt afectate de inundaţii

radiojurnal

Foto: Arhiva.

Potrivit autorităţilor, 19 localităţi din şase judeţe: Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea au fost afectate de inundaţii după topirea cantităţilor mari de zăpadă căzute săptămâna trecută, în urma încălzirii bruşte a vremii.

Peste 120 de pompieri cu 40 de mijloace tehnice au intervenit în ultimele 24 de ore pentru a scoate apa din mai multe gospodării. Cea mai grea situaţie se înregistrează în judeţul Teleorman.

Corespondentul nostru, Dana Onel, revine cu cele mai noi informaţii.

Dana Onel: În continuare, cea mai dificilă situaţie se regăseşte în localitatea Drăgăneşti-Vlaşca, unde apa a inundat, în această dimineaţă, Drumul Judeţean 503 pe o distanţă de circa 200 de metri, cu o adâncime de aproximativ 40 de cm, precum şi Drumul European 70 pe o lungime de 100 de metri, cu o adâncime de 15 cm, circulaţia desfăşurându-se cu greutate.

Din această cauză, Drumul Judeţean 503 s-a închis pe acel sector, fiind stabilită o rută ocolitoare, iar pe Drumul European 70 este restricţie pentru autovehiculele mai mici de 3,5 tone.

Pompierii teleormăneni acţionează, şi la această oră, pentru evacuarea apei din zonele inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Curtu Mare, Poieni, Orbeasca, Botoroaga, Necşeşti, Drăgăneşti-Vlaşca şi Videle. Pagubele sunt însemnate, apa a intrat în peste 40 de locuinţe, în sute de gospodării şi anexe gospodăreşti. De asemenea, sute de fântâni sunt inundate, dar şi zeci de hectare de teren arabil. Situaţia din localităţile afectate de inundaţii este atent monitorizată de către autorităţile locale şi judeţene.


Realizator: Şi în judeţul Giurgiu, zeci de hectare de teren sunt sub ape.


Reporter: Marcela Petcu - Un drum judeţean a fost închis, iar un pod de peste Dâmbovnic a fost afectat de revărsarea râului Neajlov şi topirea zăpezii. În judeţul Giurgiu două localităţi au fost afectate de inundaţii.

În comuna Crevedia Mare a fost inundate aproximativ 30 de hectare de teren agricol şi 40 de hectare de păşune. În comuna Bucşani sunt patru curţi afectate, din satul Goleasca, un pod provizoriu peste râul Dâmbovnic, podul de pe Drumul Judeţean 412 C, care a fost deversat de o lamă de apă de circa 30 de cm şi Drumul Judeţean 412 C Bucşani - Mârşa, care a fost închis în zona Goleasca.

Nicio locuinţă nu este afectată de topirea zăpezii sau creşterea debitelor râurilor şi nici nu există localităţi izolate.

Echipajele ISU acţionează cu o motopompă remorcabilă de mare capacitate şi în localitatea Copaciu din comuna Ghimpaţi, unde trei gospodării sunt afectate de topirea zăpezii


Etichete TeleormanGiurgiuafectate de inundaţiitopirezapadaisu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live