Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Talianu, Giurgiu

9 Martie 2014
Vizualizari: 1520
Comentează add

După ce râul Neajlov a depăşit cota de atenţie, în judeţul Giurgiu au fost inundate sute de hectare de păşuni şi teren agricol. În Teleorman au fost afectate şi anexe gospodăreşti.

Judeţele Teleorman şi Giurgiu, afectate de inundaţii

emil-talianu-giurgiu

Foto: Arhivă.

În judeţele Telorman şi Giurgiu, pericolul de inundaţii se menţine ridicat.

Până mâine la ora 12,00, hidrologii au instituit cod portocaliu pe râul Neajlov şi pe pârâul Câinelui şi cod galben pe valea Călmăţuiului.

În cele cinci ore de când râul Neajlov a depăşit cu 25 de centimetri cota de atenţie, în raza comunei Călugăreni, şi s-a revărsat au fost inundate 930 de hectare păşuni, 460 de hectare teren agricol, însămânţat şi neînsămânţat, şi 780 de hectare păduri.

Mai multe tronsoane pe drumul comunal 107 Călugăreni-Hulubeşti se află sub apă. Au fost distruse patru podeţe şi două poduri, a fost inundată o casă izolată şi evacuată o stână.

Pagube în Teleorman

În judeţul Teleorman, din cele 11 localităţi afectate de râurile care au ieşit din matcă, în comuna Vârtoapele, unde pârâul Căinelui s-a revărsat, s-au înregistrat cele mai mari pagube.

Au fost inundate 30 de anexe gospodăreşti, 230 de hectare teren arabil şi 27 hectare de păşuni. Au fost distruse patru podeţe şi inundate 130 de fântâni.

Se mai află sub apă şi şase kilometri de drum comunal. Importante pagube se înregsitrează şi în comunele Beuca, Orbeasca de Sus, Balaci şi Ştorobăneasa.

O problemă mare pentru sătenii din localităţile inundate este colmatarea a sute de fântâni.

Oamenii nu pot bea apă din ele, până când nu primesc rezultatele analizelor efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică.


Etichete inundaţiiGiurgiuTeleormanNeajlov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live