Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 331
Comentează add

Din cauza viscolului și a vizibilității scăzute, sunt drumuri închise și oameni rămași în mașinile blocate în viscol.

Județele Constanța și Tulcea, cele mai afectate de viscol

sorin-cealera-constanta

  Foto: Arhivă.

Sud-estul României este puternic afectat de ninsoare și viscol. Cel mai greu lovite de vreme rea sunt județele Constanța și Tulcea. Din cauza viscolului și a vizibilității scăzute acolo sunt drumuri închise și oameni rămași în mașinile blocate în viscol.

Reporter: Sorin Cealera - Aproximativ 200 de autovehicule și aproape 450 de persoane sunt blocate în trafic la această oră pe drumurile din județul Constanța, potrivit ultimelor date furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.
 
Direcția Regională de Drumuri și Poduri a mobilizat toate resursele și acționează împreună cu autoritățile locale și județene cu aproape 100 de utilaje de deszăpezire și cu material antiderapant, însă viscolul puternic reduce mult vizibilitatea și îngreunează misiunea drumarilor.
Cele mai multe mașini sunt blocate pe DN 22 Constanța - Tulcea, unde polițiștii legitimează la această oră conducătorii autovehiculelor, iar pe cei domiciliați în zona traversată de acest drum până la localitatea Tariverde din județul Constanța îi vor însoți spre case în coloane dirijate.
 
Din cauza viscolului puternic, 20 de localități sunt afectate de lipsa curentului electric, printre acestea și un cartier din municipiul Constanța, dar și orașele Cernavodă, Năvodari și Negru Vodă. Echipele ENEL Distribuție sunt pe teren și încearcă să remedieze situația.
 
În municipiul Constanța vântul puternic a doborât sau înclinat 9 arbori care au căzut pe carosabil sau pe mașinile aflate în apropiere.
 
Primăria Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție.
 
În toate porturile manevrele sunt suspendate din cauza vântului puternic. 
 
(PH)

Etichete ConstantaTulceaviscol(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live